Industry Analysts Reports

2018 Dresner Wisdom of Crowds BI Market Study
Information Builders genoemd als Leader in de recente Dresner Wisdom of Crowds BI Market Study

Voor het negende jaar op rij is Information Builders verkozen tot Leader in de Dresner Advisory Services’ Wisdom of Crowds BI Market Study. Het rapport, een breed assessment van de business intelligence (BI) markt, is een 'must-read' voor elke organisatie die kijkt naar een oplossing op het gebied van BI en Analytics.

Download
2017 Dresner IoT Intelligence Market Study

Overweegt u om een Internet of Things (IoT)-project te starten of gaat u binnenkort aan een dergelijk project beginnen? Dan heeft u allereerst data analytics nodig. Maar om de juiste leverancier te kunnen selecteren, moet u ook weten welke de meeste IoT-expertise heeft.

Voor het laatste kunt u het nieuwe rapport van Dresner Advisory Services gebruiken. Op basis van een dwarsdoorsnede van gegevens over geografische gebieden, functies, organisatiegroottes en verticale industrieën presenteert Dresner in haar laatste IoT-onderzoek een lijst met de 19 beste leveranciers.

Download
BARC BI Survey 17

Het is Information Builders weer gelukt: het bedrijf haalde uitstekende resultaten in het BARC BI Survey van dit jaar, welke is gebaseerd op bevindingen uit de grootste en meest uitgebreide onderzoek onder business intelligence gebruikers. WebFOCUS is hooggewaardeerd voor operationele BI en is tevens ook uitgeroepen als leider in belangrijke KPI's zoals zakelijke voordelen, projectsucces, prijs naar waarde en ondersteuning. Het WebFOCUS BI en analytics-platform behaalde consistent hoge resultaten in deze KPI in het afgelopen zeven jaar.

Download
BARC Score 2017: Enterprise BI & Analytics-platforms

Hoe wordt een hedendaags enterprise business intelligence (BI) & analytics-platform gedefinieerd?

In het meest recente rapport van BARC lezen we het volgende: De analist definieert een enterprise BI & analytics-platform als een platform dat een breed scala aan use cases en verschillende type gebruikers ondersteunt, een platform dat de traditionele en exploratieve eisen van BI en analytics ondersteunt, en een onontbeerlijke tool voor elke enterprise die zich succesvol wil aanpassen aan de digitalisering van markten.

Download
Dresner Wisdom of Crowds 2017®: Advanced en Predictive Analytics Marktonderzoek

Het vierde jaarlijkse marktonderzoek van Dresner Advisory Services - Advanced en Predictive Analytics - onderzoekt de veranderende gebruikersbelevingen, plannen en de huidige en toekomstige mogelijkheden voor de branche.

Download
Wisdom of Crowds Business® Intelligence Marktonderzoek 2017

Information Builders haalde de hoogste score in het marktonderzoek Wisdom of Crowds BI van Dresner Advisory Services. In deze studie worden trends beschreven, die betrekking hebben op BI-adoptie, -implementatie en –toepassingen. Op deze wijze wordt inzicht gegeven in de manier waarop organisaties investeren in en profiteren van BI en andere gerelateerde technologieën. Zowel op het gebied van klantervaring als waar het de geloofwaardigheid betreft, scoort Information Builders hoger dan andere deelnemende bedrijven.

Download
Marktonderzoek van Dresner in 2017: Cloud Computing & Business Intelligence

Het zesde jaarlijkse marktonderzoek van Dresner Advisory Services - Cloud Computing & Business Intelligence - onderzoekt trends en opvattingen van eindgebruikers met betrekking tot technologieën, tools en oplossingen die een of meer cloud implementatiemodellen gebruiken. De implementaties van openbare cloud BI applicaties groeien gestaag, waarbij organisaties aangeven dat ze aanzienlijke voordelen opleveren ten opzichte van traditionele implementaties op locatie.

Download
Gartner's Magic Quadrant voor Business Intelligence & Anlytics Platforms 2017

Gartner’s Magic Quadrant voor Business Intelligence & Analytics Platforms 2017 evalueert Data Visualization en Self-Service Analytics tools, waaronder ons WebFOCUS InfoAssist+ product.

Deze tools zijn slechts een onderdeel van het groot aantal data & analytics mogelijkheden die ons WebFOCUS Business Intelligence en Analytics platform kan bieden. Het rapport evalueert in totaal 24 leveranciers, waaronder Birst, Domo, Microstrategy, Tableau en Qlik.

Voor meer informatie kunt u het rapport hier downloaden.

Download
Gartner Magic Quadrant voor Data Quality Tools 2016

In het Gartner Magic Quadrant rapport van 2016, is Information Builders voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot leider in de categorie Data Quality Tools. Volgens dit rapport komt de vraag naar Data Quality Tools van organisaties die blijven investeren in digitale kansen en van organisaties die kosten willen besparen en hun bedrijfsvoering willen optimaliseren.

Leveranciers van Data Quality Tools die dit jaar in het Magic Quadrant rapport zijn meegenomen, zijn:

Download
BARC BI Survey 16

De BI Survey 16, uitgevoerd door Business Application Research Center (BARC), is 's werelds grootste onafhankelijke onderzoek onder business intelligence-gebruikers. Met 3.137 respondenten zijn 37 business intelligence (BI)-softwareproducten met elkaar vergeleken, waaronder producten van Tableau, Qlik, Microstrategy, Tibco, Cognos en SAP BusinessObjects.

Download
2016 Ventana Research’s Value Index for Mobile Analytics and Business Intelligence

Ventana Research benoemt Information Builders als nummer 1 'Hot Vendor' in de '2016 Value Index for Mobile Analytics en Business Intelligence'. Volgens het rapport levert Information Builders' WebFOCUS BI en analytics platform de hoogst algehele waarde en voldoet deze het beste aan de eisen die klanten stellen voor software die mobile analytics en BI mogelijk maakt en ondersteunt.

De Ventana Research Waarde-Index voor Mobile Analytics en Bedrijfsinformatie 2016 bevatte de volgende leveranciers:

Download
Een Referentie Architectuur voor Self-Service

Hoe vindt een bedrijf de juiste balans tussen vrijheid en beheersing in hun Self-Service analytische omgevingen? Eckerson Groep is in dit rapport voorstander van intiemere samenwerkingsverbanden tussen zakelijke gebruikers en ontwikkelaars. Dit om een flexibele en betrouwbare referentie architectuur te ontwerpen die voldoet aan alle uiteenlopende gebruikerseisen, zonder dat dit ten koste gaat van de data-integriteit in de informatievoorziening.

Download
Gartner Magic Quadrant voor data-integratie tools 2016

Zoals Gartner in haar laatste Magic Quadrant over data-integratietoepassingen zegt: "Applicaties worden niet meer alleen gebruikt voor silo-opslag, maar ook voor integraties. Welke technologieën gebruikt u om het allemaal bij elkaar te brengen? Wij vinden dat Information Builders een goede keuze is."

In het Magic Quadrant van dit jaar zijn we weer gepositioneerd als visionair, allemaal op basis van onze sterke punten in data-integratie en klantenservice.

Download
Gartner Magic Quadrant voor Business Intelligence en Analytics Platforms

Het Gartner Magic Quadrant voor Business Intelligence en Analytics Platforms van 2016 richt zich dit jaar voornamelijk op Self-Service Data Discovery tools die geen belangrijke IT betrokkenheid vereisen. Voor deze Magic Quadrant evalueerde Gartner alleen onze nieuwe InfoAssist+ productlijn en niet de rest van ons enterprise platform. Bij Information Builders bieden we niet alleen Data Discovery, maar ook een breed scala van Self-Service mogelijkheden voor een verscheidenheid aan gebruikers - binnen en buiten de firewall.

Download
Gartner Magic Quadrant voor Data Quality Tools 2015

Information Builders is als één van de leiders benoemd binnen het Gartner Magic Quadrant voor Data Quality Tools 2015. Volgens dit rapport werken digital transformation, regelgeving en een steeds groter besef dat informatie een investeringsmiddel is, katalyserend voor de groei van deze markt. Net zoals traditionele inspanningen gericht op kostenreductie en procesoptimalisatie.

Leveranciers van datakwaliteit, die in dit Magic Quadrant zijn meegenomen, zijn:

Download
TDWI Best Practices rapport: Visual Analytics om sneller slimmere besluiten te nemen

Dit rapport is mede gesponsord door Information Builders en onderzoekt ervaringen van organisaties met betrekking tot Self-Directed Visual Analytics en de vooruitgang in de richting van zakelijke doelen (zoals decision management), en beveelt de beste voorbeelden in de praktij aan. Visual Analytics, waaronder Visual Data Discovery, is onderdeel van een grotere trend in BI, waarbij je overal, op elk moment en op ieder apparaat toegang krijgt tot de gegevens en analyses.

Download
BARC’s BI Enquête 15

De BI Enquête 15 is gebaseerd op de bevindingen van 's werelds grootste en meest omvangrijke onderzoek onder eindgebruikers van BI. De ondersteuning aan leveranciers, ondersteuning aan uitvoerders en operationele BI werden aangehaald als de belangrijkste onderscheidende concurrerende factoren van Information Builders. Het onderzoek evalueerde de WebFOCUS BI en het analytische platform in twee groepen: de belangrijke uitvoerders en de grote internationale leveranciers.

Download
Dresner Advisory Services’ 2015 – Kennis van de massa, kleine en middelgrote bedrijven - BI marktonderzoek

Dit gedetailleerde rapport onderzoekt business intelligence in kleine en middelgrote organisaties. Het laat zien hoe hun implementaties en standpunten verschillen van elkaar en van grotere organisaties. Het spreekt ook over twee nieuwe modellen voor het behandelen en begrijpen van het speelveld van de verkoper binnen de MKB BI-markt en een kopersgids met 22 BI-softwareleveranciers.

Download
2015 EMA Radar van de Business Intelligence Platforms voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB)

Deze EMA Radar rapportage richt zich op hoe BI Platforms voorzien in de speciale behoeften van het MKB en welke factoren de grootste invloed hebben op de bedrijfsvoering van de kleinere bedrijven. Naar aanleiding van een uitgebreide analyse van negen vooraanstaande BI platform leveranciers, is Information Builders door EMA tot Value Leader benoemd. Dit is gebaseerd op de volwassen oplossing die Information Builders aanbiedt met een volledig BI & Analytics platform.

Download
De ondersteunende rol van Data Discovery in Business Intelligence-strategieën

Inzicht in data zonder dat dit een positief effect heeft, is van weinig betekenis voor een bedrijf. Hoe krijgt u dus een positief effect? Lees deze nieuwe whitepaper over de drie manieren om beslissingen op strategisch, analytisch en operationeel niveau te ondersteunen. Ontdek hoe deze manieren kunnen samenwerken om de efficiëntie in de organisatie te verhogen, de besluitvorming op de werkplek te verbeteren en de invloed op winst en verlies rechtstreeks te beïnvloeden.

Download
Gartner Magic Quadrant for Data Integration Tools 2015

Kopers van Enterprise zien data-integratie steeds vaker als een strategisch vereiste, waarvoor ze uitgebreide mogelijkheden voor het leveren van data willen, flexibele implementatiemodellen, en synergie tussen de infrastructuren informatie en toepassing. Om hen te helpen de juiste keuze te maken beoordeelde Gartner dertien verkopers, waarna Information Builders, op basis van ons uitvoeringsvermogen en visie, werd gepositioneerd als visionair op dit gebied. Download het rapport nu.

Download
BARC Onderzoek: Big Data Use Cases 2015

Big data verandert de manier waarop bedrijven nieuwe business modellen identificeren en hun voordelen definiëren ten opzichte van hun concurrenten. Maar wat doen bedrijven precies om van big data te profiteren? Dit onderzoek, in opdracht van Information Builders en andere vooraanstaande partijen binnen de industrie, richt zich op de inzet van big data binnen organisaties, maar ook op de technologische, organisatorische en bedrijfsmatige aspecten van big data.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Download
Information Builders verdient Top Spot in 2015 Dresner Advisory Services Wisdom of Crowds BI marktonderzoek

Het Wisdom of Crowds® BI marktonderzoek van Dresner Advisory Services onderzoekt trends met betrekking tot BI goedkeuring, implementatiedoelen en uitrol van successen om een momentopname te kunnen bieden van hoe bedrijven investeren in en profiteren van BI en BI gerelateerde technologieën. In het rapport van dit jaar zijn 24 leveranciers uit zes marktsegmenten geanalyseerd, waaronder de “Large Established Pure-Play Vendors” categorie waarin Information Builders de hoogste score behaalde voor het zesde achtereenvolgende jaar.

Download
BARC Business Intelligence Score 2015: Ondernemingsbreed IB Platform implementaties

Dit Business Application Research Center (BARC) industrie rapport is de inaugurele versie van haar nieuwe leveranciers beoordelings- en waarderingssysteem, genaamd Score. Information Builders werd geïdentificeerd als een trendsetter in het onderzoek, waarin nog 20 andere leveranciers geëvalueerd werden. BI Score meent dat Information Builders zich onderscheidt door zijn inherente ondersteuning voor operationele BI en ons vermogen om self-service data discovery voor niet-technische gebruikersgroepen te vergemakkelijken.

Download
The Forrester Wave™: Enterprise Business Intelligence Platforms, Q1 2015

Download uw exemplaar van ʺThe Forrester Wave™ : Enterprise Business Intelligence Platforms, Q1 2015ʺ en zie waarom Information Builders werd erkend als een top BI-leverancier . Het rapport identificeert de 11 meest belangrijke software-aanbieders en hoe goed ze voldoen aan de beoordelingscriteria van Forrester. WebFOCUS blijft een voorkeur keuze voor de ondernemingen waar de high-end schaalbaarheid ( vertrouwend op meer dan 30 jaar ervaring van Information Builders met grote datasets ) en een brede reeks van geïntegreerde BI- componenten onder de hoogste eisen zijn.

Download
Gartner Nieuwsbrief (Inclusief Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms, 2015)

Information Builders is - voor het 8e jaar op een rij - als leider gepositioneerd in het nieuwe Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms 2015. Deze leidende positie is toegekend op basis van ons uitvoerend vermogen en volledigheid van visie. Bent u op zoek naar een oplossing voor self-service BI, data-discovery en analytics, dan raden we u zeker aan de criteria in dit belangrijke document aandachtig door te lezen. Voor meer informatie heeft u via deze nieuwsbrief toegang tot het rapport.

Download
Het Dresner Advisory marktonderzoek 2014 - Embedded BI

Het strategisch belang van Embedded business intelligence (BI) is in 2014 aanzienlijk gegroeid. Embedded BI loopt bij talloze thema's voor, zoals bij de ondersteuning van mobiele apparatuur, data mining en geavanceerde algoritmes en software-as-a-service/cloud computing. Het Dresner Advisory-marktonderzoek 2014 over Embedded BI classificeert Information Builders als best scorende leverancier op het gebied van Embedded BI-functies/capaciteiten en embedded architecture.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Download
Het Dresner BI marktonderzoek voor het midden- en kleinbedrijf

Als lid van de “Large Established Pure-Play”-categorie wordt Information Builders bij het Dresner BI marktonderzoek voor het midden- en kleinbedrijf uitgeroepen tot beste in zijn klasse voor alle verkoop- en adviesmaatregelen, schaalbaarheid van producten, integratie met technologieën van derden, technische ondersteuning en time-to-resolve problemen. Het onderzoek maakt deel uit van een reeks Wisdom of Crowds® onderzoeken en bestudeert gebruikerstrends en hoe het gebruik en de opvattingen tussen MKB en grotere organisaties verschillen.

Download
WebFOCUS krijgt beste beoordeling in BARC's BI Survey 14

Schaalbaarheid. Ondersteuning voor self-service business intelligence (BI): dit zijn slechts twee factoren die de Information Builders WebFOCUS BI,- en analyticsoplossing positief onderscheiden van de concurrent. Dit is de conclusie van meer dan 3200 ondervraagde gebruikers in het onderzoek ‘BI Survey 14’ van de Business Analytics Research Council (BARC). Information Builders wordt uitgeroepen tot beste leverancier van operationele BI-oplossingen en selfservice BI-omgevingen.

Download
Gartner Nieuwsbrief (bevat Gartner Magic Quadrant voor Data Integration Tools 2014)

Het nieuwe Gartner Magic Quadrant voor Data Integration Tools 2014 benoemt Information Builders als Visionary op basis van een evaluatie van onze iWay Integration Suite. De Suite stelt organisaties in staat om data uit verschillende bronnen te zuiveren en verenigen, met als resultaat een enkel, accuraat beeld dat u voorlicht en positieve zakelijke besluiten stimuleert. Als u data integratie oplossingen aan het ontdekken, evalueren of selecteren bent, zult u de criteria in dit belangrijke document willen doornemen.

Download
5 stappen voor het leveren van Self-Service Business Intelligence aan iedereen

Door Wayne Eckerson, Eckerson Group
Het probleem van self-service business intelligence (BI) is dat het complexer is dan het lijkt. Er zijn vele verschillende oplossingen en type gebruikers en de voordelen van self-service BI zijn voor elke persoon anders. Daarbij, de sleutel tot het succes van self-service BI zijn de eisen van de gebruikers en de bestaande oplossingen op de markt. Volg de vijf stappen in de nieuwe whitepaper van Wayne Eckerson.

Download
BI-marktonderzoek Dresner Advisory Services 2014 Wisdom of Crowds®

Het BI-marktonderzoek Wisdom of Crowds® BI van Dresner Advisory Services levert het enige alomvattende onderzoek uit de branche over het gebruik van business intelligence (BI) en trends vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Het rapport behandelt de voornaamste gebruikerstrends, technologieprioriteiten en rankings van verkopers, plus jaarlijkse vergelijkingen - nuttig wanneer u wilt zien hoe uw collega's in BI en analytische technologieën investeren, om de komende trends te begrijpen en het veelzijdige landschap van BI-softwareverkopers te evalueren.

Download
De BARC BI Survey 13

Information Builders verslaat de competitie op het gebied van Performance, Support en succesvolle implementaties.

Download
Wisdom of Crowds: Business Intelligence Market Study, 2013

De 2013-editie van het onderzoek beoordeelt 23 technology vendors in zes marktsegmenten. Information Builders scoort het hoogste in de categorie “Large Established Pure-Play Vendors”, en overtreft zowel de resultaten van de directe peer group als de overall gemiddelden van alle uitkomsten op het gebied van sales, toegevoegde waarde en support.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Download
7 mythen over Master Data Management ontkracht

Deze whitepaper verklaart enkele gangbare mythen over MDM en geef richtlijnen om betere keuzes te kunnen maken de uitvoering van een master data management-strategie.

Download
7 mythen over Data Quality Management doorgeprikt

Deze whitepaper belicht een aantal algemene mythen over Data Quality Management en biedt de lezer een leidraad bij het ontwikkelen van een strategie voor datakwaliteits-management.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Download