White papers en Technology briefs per categorie

Tegenwoordig wordt van ICT-leiders en ondernemers verwacht dat ze self-service analytics apps op maat leveren voor specifieke omstandigheden en een eenvoudige app-store-achtige ervaring bieden aan gebruikers. Dat noemen we een InfoApp™. In deze whitepaper komen veelgestelde vragen aan de orde over InfoApps, die de gebruiker zeer interactieve analytische content bieden, zoals datavisualisaties, tabellen, grafieken en rapporten, vanuit een eenvoudige app-store-achtige ervaring. Het artikel illustreert hoe de komst van InfoApps de wereld van self-service analytics heeft veranderd en laat zien hoe ICT op een doeltreffende manier kan bijdragen aan een krachtige bedrijfsvoering.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Organisaties die software verkopen moeten over robuuste rapportage- en analysemogelijkheden beschikken. Ze kunnen hun eigen functionaliteit bouwen, maar de voordelen van het inbedden van business intelligence (BI) tools van de beste leverancier zijn duidelijk. In dit whitepaper ontdekt u waarom inbedden belangrijk is, waarom samenwerken op de lange termijn meestal beter is, en hoe u de juiste oplossing kiest.

Het Internet of Things (IoT) omvat een breed scala aan fysieke apparaten en objecten, evenals elektronica, software, sensoren en netwerkverbindingen waarmee deze apparaten gegevens verzamelen en delen. IoT heeft een veelbelovende toekomst; al deze apparaten en de big data die ze genereren bieden onbeperkte mogelijkheden voor allerlei soorten organisaties. In deze whitepaper laten we u zien hoe u IoT en big data strategisch kunt gebruiken, door middel van use cases en succesverhalen uit de praktijk. Ook bespreken we waar onze technologie een rol kan spelen.

Wilt u weten waarom Business Intelligence (BI)-applicaties slagen waar BI-tools het laten afweten? Deze whitepaper, bijgewerkt voor 2016, toont u de vijf slechtste praktijken in BI en analytics en helpt ze te voorkomen. U leert van de ervaringen van BI-experts en informatiespecialisten en voorkomt fouten zoals Worst Practice #1: "Afhankelijk zijn van mensen om inzichten te ontplooien". Het helpt u zeker bij het inzicht krijgen in het gebruik van BI en analytics om een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen betere beslissingen kan nemen.

 

Dit whitepaper onderzoekt de technische uitdagingen die het succes van big data in de weg staan. Er wordt ook uitgelegd wat u nodig heeft om te slagen en het gaat dieper in op de iWay Big Data Integrator - een moderne oplossing voor Hadoop-gebaseerde data-integratie en –management waarmee een hoge mate van capaciteit, compatibiliteit en flexibiliteit wordt gegarandeerd.

In 2020 wordt naar schatting per persoon op aarde elke seconde 1,7 megabytes aan nieuwe informatie gegenereerd.*

Is uw organisatie al bij machte om al deze informatie goed te beheren en te gebruiken? In dit whitepaper onderzoeken we hoe Information Builders, met zijn softwareoplossingen voor business intelligence, data-integriteit, en integratie, een uitgebreide maar toch eenvoudige oplossing biedt voor de uitdagingen die op Hadoop gebaseerde data management met zich meebrengt.

* Bernard Marr, 'Big Data: 20 verbijsterende feiten die iedereen moet kennen', Forbes, september 2015.

 

 

Met succesvol data management kunt u het vertrouwen in uw beslissingen herstellen. In dit whitepaper onderzoeken we hoe het verliezen van vertrouwen in uw data hun economische waarde vernietigt. Het schetst de tastbare en meetbare kosten van slechte datakwaliteit en laat strategieën en oplossingen zien die door verbeterd data management het vertrouwen kunnen herstellen en risico’s kunnen wegnemen.

Ervoor zorgen dat de 'soft stuff’ in orde is, is verreweg het belangrijkste aspect bij het behalen van snellere resultaten binnen uw Master Data Management (MDM) -programma.

In dit nieuwe whitepaper, geschreven door Dan Power van Hub Designs, vindt u wat elk succesvolle MDM-initiatief nodig heeft, leert u over de business drivers voor MDM en hoe u business en IT beter op elkaar afstemt.

Deze whitepaper bespreekt het belang van Data Quality Management in relatie tot voorspellende analyses. Zij onderzoekt de verschillende methoden om datakwaliteit vast te stellen en te verbeteren. Best practices bij het prepareren van data voor predictive analysis doeleinden worden belicht, alsmede hoe slechte datakwaliteit een negatieve invloed kan hebben op predictive modeling.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Terwijl Data Discovery en Self-Service Analytics evolueren, wordt de behoefte aan Data Governance steeds groter. In dit whitepaper belichten we de voordelen van Data Governance in deze scenario's, bespreken we de problemen die kunnen ontstaan als governance ontbreekt, en onderzoeken we manieren om omgevingen te beheren zodat informatie consistent, nauwkeurig, veilig en toegankelijk blijft.

Analytics

Door self-service analytics kan iedereen overal toegang krijgen tot de data die nodig is om betere beslissingen te nemen, zonder dat hier ingewikkelde toepassingen of uitgebreide trainingen voor nodig zijn. Deze eerste, bestaande uit twee, whitepaper over self-service analytics geeft antwoorden op de volgende belangrijke vragen: Hoe voldoe ik aan de behoefte van verschillende gebruikersgroepen? Is mijn data klaar voor self-service gebruik? Waar past big data in dit plaatje? Het behandelt ook successen uit de praktijk en spreekt over het WebFOCUS BI platform voor analytics, met zijn scala aan toepassingen en mogelijkheden voor het publiceren en delen van bedrijfsinformatie met alle belanghebbenden.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Deze whitepaper gaat in op het belang van het gebruik van geavanceerde datavisualisatie en data discovery als onderdeel van een bredere bedrijfsstrategie op het gebied van business intelligence en business analytics. Het laat zien hoe deze benadering het toepassingsgebied van analytische capaciteiten uitbreidt met self-service verslaglegging en de creatie van een dashboard, zodat werknemers op elk niveau van de organisatie inzichten kunnen opdoen en maatregelen naar voren kunnen brengen die gerelateerd zijn aan resultaten - door gebruik te maken van bestaande tools, talent en infrastructuur.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Deze whitepaper bespreekt mobile business intelligence: wat het is, hoe het zich ontwikkelt, welke applicaties er tegenwoordig bestaan en hoe veiligheid moet worden aangepakt. Het wijst tevens op het WebFOCUS BI-platform dat geavanceerde mobiele capaciteiten en real-world succesverhalen te bieden heeft.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Analytics, Business Strategies

Deze tweede, bestaande uit twee, whitepaper behandelt de noodzaak voor self-service analytics door acht kritische factoren aan te kaarten die nodig zijn voor het succes van self-service.
Van flexibiliteit en gebruiksgemak tot schaalbaarheid, veiligheid en kwaliteit van de data. Door rekening te houden met deze criteria bij het kiezen van een toepassing voor self-service analytics, is iedereen in staat om sneller betere beslissingen te nemen. Het behandelt ook successen uit de praktijk gebaseerd op de oplossingen van Information Builders voor Intelligence, Integration en Integrity.

Om te kunnen overleven en concurreren is het voor organisaties cruciaal om op het juiste tijdstip de juiste data in de juiste vorm beschikbaar te hebben. Maar niet alleen data, ook de tools zijn van belang. In deze whitepaper van Rick F. van der Lans leest u hoe Self-Service Business Intelligence (BI)-oplossingen een doe-het-zelf aanpak stimuleren door gebruikers in staat te stellen hun rapportages en dashboards te ontwikkelen en te veranderen zonder hulp van de IT-afdeling.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Deze whitepaper laat zien hoe de inzet van advanced social media analytics een significante impact kan hebben op de diverse aspecten van marketing- en customer experience management. Het belicht Information Builders’ unieke benadering van social media analytics, gebaseerd op een uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Steeds meer bedrijven trachten de samenwerking en informatie-uitwisseling tussen interne en externe bedrijfsonderdelen te verbeteren. Deze behoefte aan het verspreiden van zakelijke informatie via de cloud zorgt voor nieuwe eisen aan rapportages en analyses. Leer meer over de belangrijkste overwegingen voor het implementeren van een omvangrijke en veelzijdige SaaS-gebaseerde BI-omgeving, waarmee klanten en partners enterprise databronnen van buiten de firewall aan kunnen boren.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Business Strategies

Wat een luxeprobleem: We beschikken over zoveel data dat we er geen raad mee weten, er de tijd of energie niet voor hebben om het te delen en soms niet eens weten waar het zich bevindt. Als u datamanagement op een andere manier wilt aanpakken, data beter wilt beheren en gebruiken, of meer strategisch wilt omgaan met data, dan is deze whitepaper uitermate geschikt voor u. Er wordt geen standaardsituatie besproken en geen kant-en-klare data strategie uiteengezet, maar het biedt u daarentegen richtlijnen om uw eigen strategie te bepalen, passend bij úw organisatie, aan de hand van overwegingen op basis van onze ervaringen met tienduizenden klanten.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Wilt u weten waarom business intelligence (BI) applicaties slagen waar BI-tools het laten afweten? Deze whitepaper toont u de 6 worst practices in BI en analytics en helpt u ze te voorkomen. U leert van de ervaringen van BI-experts en informatiespecialisten en voorkomt fouten zoals Worst Practice #1: "Aanschaffen wat analisten willen in plaats van aan de behoeften van anderen te denken". Het helpt u zeker bij het inzicht krijgen in het gebruik van BI en analytics om een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen betere beslissingen kan nemen. Deze whitepaper is bijgewerkt voor 2014.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Deze whitepaper laat zien hoe je processen, technologie en best practices benut om met succes de business case voor Data Governance over het voetlicht te brengen. Tien cruciale stappen worden belicht. Bovendien wordt gedemonstreerd hoe de oplossingen van Information Builders voor intelligence, integratie en integriteit bijdragen aan effectieve Data Governance.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Analytics, Business Strategies, Data Management & ETL

Deze whitepaper onderzoekt zeven technologische innovaties die bedrijven in staat stellen om de klantervaring in de hedendaagse multi-channel wereld te optimaliseren. U leert over klantgerichte en mobile Business Intelligence (BI), predictive en sentiment analytics, master data management en over andere hulpmiddelen die ontwikkeld zijn om de kwaliteit van de klantenservice te verbeteren door het stroomlijnen van de activiteiten, het verbeteren van de dienstverlening en het verhogen van de productiviteit enprestaties van de ondersteunende teams. Naast deze 7 innovaties komen er ook case studies aan bod in deze whitepaper.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

In deze white paper laten we u verschillende manieren zien om de waarde van enterprise data te achterhalen. Inclusief big data en open data, voor het genereren van nieuwe inkomsten, het realiseren van aanzienlijke kostenbesparingen, het herdefiniëren van de klantervaring en het complete veranderen van het ‘dagelijkse werk’.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Business Strategies, Data Management & ETL

De huidige mediakanalen en professionele trendwatchers zijn laaiend enthousiast over de manier waarop predictive analytics, SoLoMo (Social, Location & Mobile), big data, ongestructureerde data, cloud computing en andere innovatieve concepten de zakenwereld veranderen. In deze whitepaper nemen we een kijkje achter de schermen en laten we zien hoe nieuwe groeistrategieën kunnen worden ondersteund en nieuwe inkomsten gestimuleerd met behulp van acht belangrijke technologieën.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

De weg naar een succesvol Master Data Management (MDM) programma kan vol met omwegen en doodlopende sporen zitten. In deze whitepaper identificeren Dan Power en Julie Hunt van Hub Designs de acht worst practices bij het plannen en ontwerpen van een MDM,- en data governance programma en laten zij zien hoe het wel moet.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

In deze white paper vindt u zes eenvoudige, maar zeer effectieve maatregelen voor het aanpakken van uw datakwaliteits-probleem. U leert hoe u draagvlak hiervoor creëert bij uw management, en welke processen er nodig zijn om er voor te zorgen dat u de maximale integriteit van uw data kunt waarborgen. Daarnaast vindt u best practices voor data kwaliteit en klantverhalen uit de praktijk.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

In deze whitepaper vergelijken we de real-time aanpak van data quality management met higher-latency methoden, en laten we de superioriteit zien van real-time technieken ten opzichte van batch en near-real-time als het aankomt op tijd, geld en data-integriteit.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Business Strategies, Management & administratie

Traditionele benaderingen om gegevens te beheersen nemen veel tijd in beslag, zijn ingewikkeld en vragen omslachtige inspanningen die middelen uitputten - het kan een jaar of langer duren om één domein te produceren. In deze whitepaper bespreken we de valkuilen en problemen van het verouderde Master Data Management, en halen we innovatieve nieuwe methoden aan. U zult ook kennismaken met Omni-Gen, een product dat de creatie en implementatie van applicatiebeheer vereenvoudigt en versnelt.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Deze whitepaper gaat in op de betekenis van het “verantwoord visualiseren” en behandelt de vijf belangrijkste vragen die u moet stellen om de valkuilen en beperkingen van de meeste data discovery-tools te vermijden:

  • Kunt u alle besluitvormers machtigen, niet slechts een paar?
  • Roepen dashboards meer vragen op dan dat ze antwoorden aandragen?
  • Hoe zorgt u voor data-integriteit en voorkomt u verkeerde inzichten?
  • Welke kosten zijn er verbonden aan in-memory beperkingen?
  • Kunt u gemakkelijk geavanceerde analytische capaciteiten toevoegen?

Wij zetten de criteria voor succesvolle datavisualisatie op een rijtje en leveren de belangrijkste functies van de technologie die nodig zijn om dit te bereiken. Casestudies laten zien hoe toonaangevende organisaties self-service analytics inzetten om iedereen te helpen betere, op feiten gebaseerde besluiten te nemen.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Management & administratie

Ondernemingen van deze tijd vereisen een best-of-breed performance management platform. Information Builders’ ‘Performance Management Framework’ is een krachtige, allesomvattende oplossing die effectief en efficiënt beheer van zowel financiële en operationele prestaties binnen de onderneming vergemakkelijkt.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Analytics, Business Strategies, Ontwikkeling & Implementatie

Deze whitepaper onderzoekt de verschuivende functie van analisten, zakelijke gebruikers en IT in het business intelligence-landschap en toont aan hoe belangrijk het is om functioneel managers en front-line werknemers snelle, eenvoudige self-service toegang te bieden tot kritische informatie vanuit een veelvoud aan bronnen. We bespreken de meest effectieve manieren om BI verder dan het domein van de analisten uit te breiden, de noodzaak tot verslaglegging door IT te reduceren, een volgende generatie BI portal te introduceren die meer informatie aan meer mensen dan ooit verschaft en eenvoudig te gebruiken apps van InfoApps™ die zakelijke gebruikers van accurate antwoorden op specifieke bedrijfsvragen voorzien.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Ontwikkeling & Implementatie

Ongeacht de hardnekkige mythen hoeft obile BI (business intelligence) niet duur te zijn of moeilijk te implementeren dan wel lastig te gebruiken. Integendeel, bedrijven die de juiste mobiele oplossing met de juiste capaciteiten kiezen, zullen lagere TCO en snelle ROI realiseren terwijl ze hun mobiele gebruikers uitrusten met de mogelijkheid om met elke smartphone of tablet toegang tot en interactie te hebben met actuele, complete bedrijfsinformatie.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Analytics, Business Strategies, Data Management & ETL, Schaalbaarheid

Zie hoe cloud-gebaseerde services, predictive analytics, social media analyses, big data en mobile computing samen Business Intelligence voorbij bestaande grenzen brengen en de manier transformeren waarop cruciale beslissingen worden genomen.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.

Analytics, Architecture, Data Management & ETL

Deze whitepaper bespreekt de voor- en nadelen van verschillende soorten ingesloten data stores. Het demonstreert tevens, door middel van benchmark tests, hoe WebFOCUS Hyperstage snel antwoorden geeft op databaseverzoeken en effectief kan inschalen op de hoeveelheid data – zonder de behoefte voor commodity-hardware of complexe administratie van de database. De whitepaper vergelijkt Hyperstage met OLAP en in-memory analytische oplossingen, daarnaast wordt er uitgelegd wat Hyperstage superieur maakt.

Let op: Deze inhoud is in het Engels.