Information Builders verbetert business intelligence-oplossing voor SAP-gebruikers

Amstelveen, 23 Augustus 2007

Information Builders, ontwikkelaar van software voor integratie en business intelligence (BI), heeft zijn BI-oplossing WebFocus verder uitgebreid, waardoor de integratie met SAP op alle niveaus wordt verbeterd. WebFocus kan nu de risico's, kosten en tijdsinvesteringen die samenhangen met de migratie van gegevens en applicaties naar SAP Business Warehouse (BW) aanzienlijk beperken. De BI-suite is volledig schaalbaar en kan een groeiend aantal gelijktijdige gebruikers verwerken zonder dat de prestaties in het geding komen. Door de integratie van WebFocus met SAP worden beveiligingsvoorzieningen binnen SAP in stand gehouden en is de integriteit van informatiesystemen binnen de organisatie gewaarborgd. SAP heeft WebFocus daarom voorzien van de certificering Powered by SAP NetWeaver.

De nieuwe versie van WebFocus biedt de volgende SAP-specifieke functionaliteiten:

  • Geoptimaliseerde intelligente adapters die dynamisch efficiënte ABAP- of MDX-aanvragen voor de SAP-applicatieserver genereren. Wanneer er in het rapport een Business Warehouse-variabele wordt gebruikt, kan WebFocus de filterinstellingen doorgeven aan de applicatieserver van SAP NetWeaver BI (BW).
  • Verbeterd beheer van metadata, waarmee gebruikers kunnen inzoomen op specifieke SAP-objecttypen. De WebFocus-metadata voor SAP ondersteunt meerdere talen en Unicode-configuraties, zodat gebruikers de rapporten in hun eigen taal kunnen bekijken.
  • Een intelligente tool voor het ontwikkelen van grafische gebruikersomgevingen (GUI). De tool herkent metadata van SAP NetWeaver BI (BW) en dwingt de hieraan gekoppelde SAP OLAP-rapportageregels af. Hierdoor hebben ontwikkelaars en geavanceerde gebruikers de beschikking over een intuïtief instrument dat het aantal fouten tijdens de rapportontwikkeling, en de tijd en de kosten gemoeid met applicatieontwikkeling, tot een minimum beperkt. De IT-afdeling kan zo in kortere tijd meer informatie kan leveren aan een groter aantal gebruikers in de gehele organisatie.
  • Eenvoudigere hiërarchierapportage. WebFocus maakt het makkelijker om rapportage over SAP-hiërarchieën te filteren, weer te geven en te navigeren. Een van de nieuwe functionaliteiten van WebFocus is de mogelijkheid om gelijktijdig te rapporteren vanaf twee root nodes.
  • Beveiligingsbeheer van A tot Z. IT-organisaties die het beveiligingsbeheer willen vereenvoudigen door middel van Single Sign-On technologie (SSO) kunnen gebruik maken van de SSO-ondersteuning van WebFocus door SAP Logon Tickets, de meest geschikte methode om SSO te implementeren vanaf het NetWeaver Portal. In tegenstelling tot andere oplossingen geeft WebFocus het SAP Logon Ticket door tot en met de Reporting Server – een end-to-end SSO-oplossing.

Diverse klanten van Information Builders hebben WebFocus in combinatie met SAP geïmplementeerd om gebruikers in de hele organisatie te voorzien van bedrijfsinformatie op basis waarvan ze verantwoorde beslissingen kunnen nemen.

Airbus krijgt vleugels met WebFocus
Airbus Frankrijk, al sinds lange tijd klant van Information Builders, maakt voor zijn inkoopprocessen gebruik van WebFocus. Meer dan 160 medewerkers gebruiken de rapportageoplossing om orders, offertes en contracten te beheren. Om de IT-kosten in de gehele onderneming te verlagen, heeft Airbus een groot deel van de informatie uit de mainframe-omgeving gemigreerd naar WebFocus.

Doordat WebFocus met systemen zoals SAP R/3 en BW geïntegreerd kan worden, kan Airbus zijn informatiesysteem aan nieuwe gebruikers ter beschikking stellen. Airbus legt momenteel de laatste hand aan een applicatie die rapportagemogelijkheden op basis van SAP BW-objecten zoals InfoCubes-, ODS- en Master-gegevens uitbreidt door deze data te koppelen aan gegevens die niet uit SAP afkomstig zijn, zoals DB2-tabellen of databases in de vorm van tekstbestanden. Gebruikers krijgen hiermee toegang tot rapporten die onderbouwde beslissingen mogelijk maken in een relatief complexe IT-omgeving.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.