Raad van Europa kiest Information Builders voor Enterprise Business Intelligence

"Gebruikers kunnen meer dan anderhalf uur per dag winnen door relevantere zoekresultaten"

Amstelveen, 06 Februari 2007

De Raad van Europa heeft softwareoplossing WebFocus van Information Builders gekozen voor ondersteuning van haar groeiende Europese rol in budgetbeheer. Information Builders is ontwikkelaar van business intelligence- en integratieoplossingen. In 2006 had de Raad EUR 260 miljoen onder beheer. De Raad heeft WebFocus op alle niveaus binnen de organisatie ingezet.

“We hebben het aanbod in business intelligence op specifieke criteria vergeleken,” zegt Enrico Vannucci, hoofd van de afdeling Betalingen en Financiële Informatie, op het hoofdkantoor van de Raad van Europa in Straatsburg. “Een gebruikersvriendelijke interface voor tweehonderd medewerkers op alle niveaus binnen de organisatie, de mogelijkheid informatie op nauwkeurige wijze te doorgronden, het vermogen gegevens te exporteren naar een brede selectie rapportageformats en de prestaties vormden de belangrijkste vergelijkingspunten.”

De Raad van Europa is de oudste politieke organisatie van het continent. De Raad werd in 1949 opgericht en omvat op dit moment 46 landen. De afgelopen twintig jaar heeft de Raad zich ontwikkeld tot een politiek anker, hoeder van de mensenrechten en biedt ondersteuning bij het parallel aan economische hervormingen uitvoeren en versterken van politieke, wettelijke en grondwettelijke hervormingen.

“Het besluit om te investeren in een operationele business intelligence-oplossing is een puur zakelijke,” voegt Vannucci toe. “We produceren en beheren hier veel gegevens, die we in het verleden niet snel genoeg konden inzetten om efficiënt beslissingen te nemen. Bij deze investering gaat het er ons niet om hoe snel we deze zullen terugverdienen, maar in welke mate het ons in staat stelt ondersteuning te kunnen bieden. Dat laat onverlet dat het aantal door WebFocus gewonnen werkdagen op jaarbasis significant is.”

“Overheidsbedrijven en politieke organisaties standaardiseren met WebFocus hun operationele business intelligence en rapportage,” zegt Gerald Cohen, President en CEO van Information Builders. “De Raad van Europa is een vooraanstaand voorbeeld van een organisatie die de groeiende noodzaak van business intelligence oplossingen erkent, omdat dit gebruikers operationele voordelen biedt.”

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.