Information Builders breidt WebFocus uit met voorspellende analyse

Amstelveen, 30 Juni 2008

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, lanceert WebFocus RStat. Deze nieuwe toepassing geeft uiteenlopende specialisten, zoals data miners, BI-ontwikkelaars en analisten, een BI-platform waarin ze samen voorspellende applicaties kunnen ontwikkelen voor operationele medewerkers. Door de combinatie van een belangrijke open bron engine met WebFocus, maakt Information Builders de voorspellende analyses voor iedere medewerker binnen een organisatie toegankelijk.

Data mining en voorspellende analyses werden tot nu toe vaak geweerd uit algemeen gangbare BI-applicaties. De voorspellingsanalyses werden eenmalig ingezet, waarbij een enkele specialist de gegevens analyseerde en zijn bevindingen rapporteerde. Analyses sloten daardoor slechts zelden aan op de planning van dagelijkse werkzaamheden. Met WebFocus RStat biedt Information Builders organisaties nu de mogelijkheid om historische data eenvoudig in te zetten voor inschattingen voor de toekomst, met behulp van één softwaresuite.

Gerald Cohen, CEO en oprichter van Information Builders: “Elke functielaag binnen een organisatie zou toegang moeten hebben tot modelvoorspellende applicaties. Op die manier kunnen medewerkers op de werkvloer optimaal profiteren van de knowhow van experts en voorspellingen direct toepassen in hun werk. Een goed voorbeeld hiervan is de politie”. Cohen: “Politieagenten maken hun planning vaak op basis van intuïtie en ervaring. Met de voorspellende modellen van WebFocus RStat kunnen zij hun misdaadvoorspellingen nu nog nauwkeuriger meten door het gebruik van gegevens van misdaden uit het verleden. Middelen kunnen hierdoor efficiënter ingezet worden.”

Webfocus RStat

Highlights van WebFocus RStat zijn:
WebFocus RStat biedt gebruikers een geïntegreerde, intuïtieve gebruikersinterface in Developer Studio om de meest gebruikte statistische en data mining modellen in te kunnen zetten. Ontwikkelaars kunnen te analyseren data vanuit elke bron naar Developer Studio exporteren om de gegevens te transformeren, manipuleren en modelleren zodat eindgebruikers met één druk op de knop scores kunnen genereren en voorspellingen kunnen doen. Deze voorspellende waarden en scores kunnen in een WebFocus rapport naar keuze worden opgenomen. Gebruikers kunnen zo hun ingevingen en expertise op basis van statistische gegevens eenvoudig toetsen om gefundeerde beslissingen te nemen. Daarnaast is WebFocus RStat via scripts en open bronnen gemakkelijk aan te sluiten op verschillende, door experts en wetenschappers ontwikkelde, pakketten zodat ook zeer complexe analyses en toepassingen uitgevoerd kunnen worden.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.