iWay Software introduceert Managed File Transfer

Veilig en efficiënt bestanden delen uit verschillende systemen en organisaties

Amstelveen, 06 Mei 2008

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, introduceert Managed File Transfer. Deze aanvulling op de integratiesuite iWay stelt bedrijven in staat op een betrouwbare, schaalbare en controleerbare manier bestanden van elke grootte, vanuit diverse systemen en organisaties, te verzenden via diverse File Transfer Protocollen (FTP).

iWay Managed File Transfer biedt onder andere de volgende functionaliteiten:

  • Integratie-infrastructuur die op meerdere vestigingen of zelfs bij verschillende bedrijven grote bestanden op diverse manieren kan verwerken
  • Ondersteuning van een grote hoeveelheid bericht formaten
  • Diverse enveloping technieken en package formaten, waaronder parsers die berichten opdelen, multi-threaded bericht afhandeling, aggegrators en verwerkingsmogelijkheden voor niet-XML berichten
  • Beveiliging, controleerbaarheid en managementinfrastructuur op een niveau dat e-business ondersteunt
  • Adapters vullen bestaande protocollen voor bestandsuitwisseling (FTP) aan met de geavanceerde functionaliteiten die nodig zijn voor veilig transport van berichten over verschillende systemen en organisaties.

Managed File Transfer is belangrijk voor bedrijven die grote bestanden moeten verzenden tussen hun vestigingen of naar partners en klanten. De complexe integratie die vereist is om dit te doen vanuit verschillende systemen en organisaties is voor integratietechnologieën als de Enterprise Service Bus (ESB) vaak een uitdaging. Volgens analistenbureau Gartner heeft de opkomst van de ‘service-oriented architecture’ (SOA) de behoefte aan beheerde bestandsoverdracht niet minder gemaakt, maar eerder vergroot. De Enterprise Service Bus die door veel ontwikkelaars van applicaties en ICT-infrastructuur wordt ingezet voor SOA, is volgens Gartner niet in staat om op elegante wijze grote bestanden beheerd te verwerken.¹

iWay Software van Information Builders biedt gemakkelijk te implementeren, open standaard integratieoplossingen die organisaties in staat stellen alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf te integreren om deze vervolgens te kunnen hergebruiken. Met meer dan 300 kant en klare service componenten biedt iWay Software op eenvoudige en kostenefficiënte wijze toegang tot meer informatiesystemen dan alle andere integratieleveranciers.

¹Gartner, Inc. Revisiting the Managed File Transfer Market and Vendors that Support It door L. Frank Kenney en James Lennard, 11 juli 2007.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.