Information Builders opgenomen in Gartner´s ´leiderskwadrant´voor BI

Amstelveen, 20 Januari 2009

Information Builders, ontwikkelaar van Business Intelligence- en integratiesoftware, is opgenomen in het´leiderskwadrant´van Gartner´s onderzoeksrapport ´Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms’. Gartner beoordeelde leveranciers van BI-software op hun visie en activiteiten. Gartner definieert deze criteria als “het vermogen van leveranciers hun visie waar te maken en de kunde om marktontwikkelingen om te zetten in waarde voor klanten en kansen voor de eigen organisatie.”

“Ons vermogen om competitief te blijven en toegevoegde waarde te bieden berust op onze betrokkenheid bij klanten en innovatie,” aldus Gerald Cohen, CEO en oprichter van Information Builders. “We zien de beoordeling van Gartner als een erkenning van onze kracht en de bevestiging van de effectiviteit van onze visie en diensten.”

Gartner: “Op BI-platforms gebouwde applicaties helpen organisaties hun business beter te begrijpen.” Volgens Gartner behoren BI- leveranciers minimaal acht van de twaalf door hen vastgestelde unieke competenties te bezitten. “Deze competenties zijn onderverdeeld in drie categorieën: integratie, het leveren van informatie en analyse.” Marktleiders zijn gedefinieerd als leveranciers die “beschikken over sterke capaciteiten over de gehele linie van hun BI-platform en die bedrijfsbrede implementaties leveren die een brede BI-strategie ondersteunen.”

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.