Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis kiest voor BI-oplossing Information Builders

WebFOCUS-platform vormt basis voor organisatorische groei

Amsterdam/Amstelveen, 23 Augustus 2010

Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) heeft Information Builders’ WebFOCUS geïmplementeerd. Het business intelligence-platform van Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, stelt het NKI-AVL in staat om interne processen te optimaliseren en operationele kosten te verlagen.

Het NKI-AVL wordt gevormd door een centrum voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, het Nederlands Kanker Instituut en een oncologisch ziekenhuis, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Het NKI-AVL werkt samen met ziekenhuizen en onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland en speelt een voortrekkersrol bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankerbestrijding.

Dit jaar is het NKI-AVL een groeitraject ingegaan met als uiteindelijke doelstelling een groei van de organisatie met 40 tot 45 procent in de komende tien jaar. Belangrijke voorwaarden voor het mogelijk maken van de organisatorische groei is de realisatie van een efficiëntere bedrijfsvoering en verlaging van de operationele kosten. Om de in het groeiplan opgenomen efficiency targets meetbaar te maken en een beter inzicht te verkrijgen in kosten, is het NKI-AVL op zoek gegaan naar een geschikte rapportage- en analyseomgeving.

Na een uitgebreide selectieprocedure op basis van een pilot-project is de keuze uiteindelijk gevallen op WebFOCUS van Information Builders. Het BI-platform wordt allereerst ingezet voor ontsluiting van de SAP- en Chipsoft-systemen, waarmee inzicht verkregen wordt in alle productie- en financiële informatie. In de tweede fase zal ook alle onderzoeksdata van het NKI-AVL ontsloten worden.

“WebFOCUS is een erg veelzijdig pakket. Veel andere BI-oplossingen richten zich vooral op het financiële stuk, terwijl we met dit platform ook onze Zorg- en Research-Informatie perfect kunnen ontsluiten en delen”, zegt Michel Glintmeijer, Hoofd Bedrijfseconomisch Bureau Dienst Informatievoorziening en Financiën van het NKI-AVL. “Voorheen koppelden we SAP en Chipsoft via Excel. Nu hebben we één rapportagetool voor alle systemen. We verkrijgen hiermee veel meer inzicht binnen veel kortere tijd. Uiteindelijk gaan we een datawarehouse inrichten en aan de slag met Forecasting op basis van scenario-analyses.”

“Wij zijn erg verheugd dat het NKI-AVL voor Information Builders heeft gekozen als strategisch partner in de realisatie van een efficiëntere bedrijfsvoering en organisatorische groei”, zegt Dave Kemme, Country Manager Benelux van Information Builders. “WebFOCUS stelt het NKI-AVL enerzijds in staat om alle relevante informatie bedrijfsbreed - voor zowel management als de medewerkers - te ontsluiten en te gaan werken met scenarioplanning op basis van analyses. Bijkomend voordeel is echter dat het NKI-AVL met het platform heel eenvoudig de prestaties in het kader van onder andere Zichtbare Zorg & IGZ inzichtelijk kan maken. De hiervoor opgestelde indicatoren zijn volledig in WebFOCUS opgenomen.”

Over NKI-AVL

Het Nederlandse Kanker Instituut (NKI), dat sinds 1913 bestaat, is het belangrijkste centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. Het onderzoek dat hier wordt verricht houdt verband met vragen over het ontstaan van kanker en de mogelijkheden kanker te behandelen. Het NKI is uniek vanwege het hoge niveau van het wetenschappelijk kankeronderzoek. In Nederland is het NKI het enige instituut dat volledig gespecialiseerd is in kanker.

Het NKI zit onder één dak met een in kanker gespecialiseerde kliniek: het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis diagnosticeert en behandelt patiënten met kanker uit heel Nederland. Eén van de belangrijkste voordelen van wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg onder één dak is dat uitkomsten van het onderzoek snel kunnen worden vertaald naar de klinische praktijk.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.