Information Builders presenteert WebFOCUS 8

Nieuw BI-platform helpt organisaties procestijden en kosten te reduceren en prestaties en klantrelaties te verbeteren

Amstelveen, 12 April 2010

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, presenteert WebFOCUS 8. Het nieuwe BI-platform biedt verbeterde oplossingen voor databetrouwbaarheid, performance management, business intelligence en geavanceerde analyse. Deze vier elementen stellen organisaties in staat om slimmere beslissingen te nemen. WebFOCUS 8 biedt tevens verbeterde personalisatiemogelijkheden voor eindgebruikers en beveiligings oplossingen voor grootschalige applicaties en de inzet van applicaties aan klant- of publiekszijde.

“Jaren geleden werd business intelligence bijna als een luxe beschouwd”, zegt Michael Corcoran, senior vice president en chief marketing officer bij Information Builders. “Organisaties vonden het voldoende om hun bedrijfsactiviteiten te managen vanuit historisch perspectief. Hoewel de adoptie van BI in de laatste jaren in een stroomversnelling is geraakt, wordt informatie nog steeds veel te weinig verspreid en benut. Het huidige economische klimaat dwingt organisaties er toe om hun zakelijke activiteiten op een proactieve in plaats van reactieve wijze te managen. Om dit te bereiken dient het nemen van realtime beslissingen binnen de gehele organisatie verbeterd te worden. WebFOCUS 8 maakt deze transitie mogelijk door te zorgen voor datatoegang en –betrouwbaarheid, het versterken van management op basis van metingen en het beschikbaar maken van geavanceerde BI-instrumenten binnen alle bedrijfsprocessen. Deze release versterkt tevens ons marktleiderschap in web-oplossingen voor informatie en analyse, zowel binnen business-to-business als aan klant- en publiekszijde.”
 

Databetrouwbaarheid

Bedrijven blijven worstelen met het nemen van slimme beslissingen, omdat medewerkers het moeten doen met verouderde, onbruikbare of onvolledige informatie. WebFOCUS 8 is het eerste BI-platform dat componenten voor dataprofilering, realtime data quality management (DQM) en master data management (MDM) integreert. Deze oplossingen maken het opschonen, verrijken, samenvoegen en combineren van alle beschikbare databronnen mogelijk, inclusief data warehouses, operationele systemen en inkomende data van externe partijen. Hiermee wordt bedrijfsbrede databetrouwbaarheid geboden en is het mogelijk om realtime gekwalificeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Performance Management

In WebFOCUS 8 is het Performance Management Framework (PMF) volledig geïntegreerd binnen het BI-platform. De PMF-interface bevat vernuftige nieuwe toepassingen die gebruik maken van Adobe Flex-technologie en grafieken. Performance management-functionaliteit is direct gekoppeld aan analytische- en operationele rapportagefuncties. Met deze combinatie is het mogelijk om bedrijfsstrategieën succesvol te koppelen aan resultaten. De toevoeging van key risk indicators stelt organisaties in staat om de impact van de risico’s die het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen en algehele strategische doelstellingen met zich meebrengen te managen en te beoordelen. Met PMF scorecards, dashboards en strategy maps kan op gedetailleerd niveau inzicht worden verkregen in de data binnen de operationele rapportages in WebFOCUS. Operationele data van ieder back-end systeem kan tevens eenvoudig meetbaar worden gemaakt en worden weergegeven binnen PMF. Samenwerkingsopties stellen gebruikers in staat om informatie te delen. PMF dashboard-instrumenten kunnen worden gecreëerd met de InfoAssist ad hoc rapportage-tool of worden toegevoegd vanuit externe bronnen. Ook binnen PMF wordt gebruik gemaakt van de nieuwe personalisatie-mogelijkheden van het WebFOCUS 8-platform. Medewerkers en operationeel managers worden hiermee in staat gesteld om hun eigen weergave van prestatie- en risicometingen vorm te geven.

Business Intelligence

Het WebFOCUS-platform kent onder meer een nieuwe BI-portal voor krachtige dashboard-oplossingen, inclusief rol- en gebruikersgebaseerde personalisatie. Ontwikkelaars kunnen dashboard-applicaties ontwikkelen en aanbieden op basis van rollen en beveiliging, zoals gedefinieerd in het uitgebreide beveiligingssysteem van het platform. Eindgebruikers kunnen zelfs hun eigen dashboard-omgeving ontwerpen en personaliseren.Voor personalisatie kan gebruik worden gemaakt van de innovatieve werkbalk-gebaseerde interface, die consistent kan worden ingezet voor de BI-portal en InfoAssist-oplossingen. De WebFOCUS InfoAssist ad-hoc tool biedt ook personaliseringsniveau’s. Hiermee wordt het gebruik van ad-hoc zoekopdrachten en gepersonaliseerde rapportages uitgebreid naar de breedst mogelijke groep eindgebruikers, ongeacht kennisniveau. Andere leveranciers bieden uitsluitend oplossingen voor ervaren, veelvuldige gebruikers en beperkte, statische output. Hiermee wordt een brede informatieleemte gecreëerd, met als resultaat ongebruikte softwarelicenties.

WebFOCUS Active Technologies is geoptimaliseerd om gebruikers in staat te stellen mobiele BI-applicaties te ontwikkelen en niet uitsluitend interactieve rapportages en analyse. De applicaties voegen een krachtig dashboard, ad-hoc rapportage, uitgebreide grafieken en data sets samen in één enkel, breed verspreidbaar document voor offline gebruikers.

Binnen de WebFOCUS-ontwikkelomgeving kunnen eenvoudig Rijke Internet Applicaties (RIA’s) ontwikkeld worden, met toevoeging van AJAX en Flex-besturing. Ontwikkelaars kunnen eenvoudig animaties, web 2.0-toepassingen, interactieve GIS en andere componenten invoegen, zonder gebruik van externe instrumenten.

WebFOCUS 8 is in staat om aan extreme realtime informatie-eisen tegemoet te komen via de Activity Monitor voor business activity monitoring (BAM) en de CEP Enable-mogelijkheid voor complex event processing. Deze oplossingen leggen end-to-end transactie- en workflow-data vanuit verschillende applicaties en bedrijfsprocessen vast. Aan de hand hiervan worden metingen samengevat en weergegeven om het nemen van intelligence-beslissingen te automatiseren of managers in staat te stellen om tijdkritische beslissingen te nemen.

Als lid van het Open Web Application Security Project (OWASP) heeft WebFOCUS Application Security Verification Level 3-certificering behaald. Hiermee voldoen de klant-applicaties van Information Builders voor overheids- en commerciële omgevingen aan de strengste beveiligingseisen. WebFOCUS 8 is het eerste OWASP-gecertificeerde BI-platform dat applicatieintegriteit en –veiligheid biedt.

WebFOCUS is ook gecertificeerd voor 508-compliant gebruikerseisen door een externe auditor.

Geavanceerde analyse

WebFOCUS 8 introduceert twee nieuwe geavanceerde analysecomponenten: Visual Discovery 8 voor visual analytics en Rstat 1.2 voor predictive analytics.
 

  • Visual Discovery maakt gebruik van de 64-bit architectuur van computers om tientallen miljoenen rijen data weer te geven in interactieve visuele schermen. Met WebFOCUS 8 Visual Discovery kunnen medewerkers terugkijken in de historische data van enkele jaren en binnen enkele seconden de belangrijkste relaties binnen deze data identificeren en zien welke factoren hun business het meest positief of negatief zullen beïnvloeden.
  • WebFOCUS RStat stelt voorspellende modules samen en integreert deze in operationele rapportages, dashboards en klantapplicaties. Door de combinatie van  verschillende databronnen analyses, visualisaties en voorspellende modellen kunnen sterke verbeteringen gerealiseerd worden in gebieden als zakelijke voorspellingen, fraude-detectie, sociale dienstverlening en wetshandhaving.

“De vier belangrijkste elementen voor het nemen van slimmere beslissingen worden vaak als afzonderlijke technologieën of aparte producten aangeboden door andere leveranciers. Voor de meest succesvolle BI-implementaties is het echter van belang dat al deze elementen samenwerken, elkaar beïnvloeden en aanvullen”, zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “WebFOCUS 8 biedt een enkel, allesomvattend platform, ontworpen en ontwikkeld door Information Builders, dat alle vier de kritische elementen biedt: databetrouwbaarheid, performance management, business intelligence en geavanceerde analyse. In plaats van de valkuilen van een incomplete informatiestrategie te moeten ervaren, kunnen bedrijven nu vertrouwen op een enkel framework dat snellere, meer tastbare resultaten kan leveren en hen helpt een snellere ROI te behalen.” 

“Ons onderzoek toont aan dat het concurrentieniveau van een organisatie samenhangt met de mate van inzet van BI. Maar om BI succesvol wijdverbreid in te zetten ter ondersteuning van de organisatiebrede besluitvormingsprocessen dienen organisaties zich op veel meer te richten dan het aanbieden van zoekopdracht- en analysefunctionaliteit aan enkele power users”, zegt Dan Vesset, vice president business analytics research bij IDC. “Een focus op datakwaliteit en –beleid, formeel performance management, flexibiliteit van de oplossing en het helpen van interne en externe gebruikers bij het begrijpen van data en metingen zijn cruciale factoren die leiden tot een bredere inzet van BI. Met deze release van WebFOCUS 8 zet Information Builders een nieuwe belangrijke stap richting verbeterde ondersteuning voor deze functies.”

WebFOCUS 8 is nu in betaversie beschikbaar en zal volledig beschikbaar zijn in Q4.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.