E.Novation en Information Builders sluiten partnerschap voor BI in de zorgsector

Samenwerking optimaliseert informatievoorziening en prestatiemeting binnen zorginstellingen

Capelle aan den IJssel, 28 Maart 2010

IT-dienstverlener E.Novation is een samenwerkingsverband aangegaan met Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware. De bedrijven gaan zich gezamenlijk richten op het leveren van business intelligence- en performance management-oplossingen aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

De groeiende marktwerking en strictere regelgeving vanuit de overheid zorgen ervoor dat zorginstellingen hun activiteiten steeds efficiënter dienen in te richten, moeten zorgen voor een transparante bedrijfsvoering en prestaties dienen te verantwoorden. De beschikbaarheid van informatie uit operationele systemen, waarop gestuurd en gemeten kan worden, speelt hierin een cruciale rol. Business intelligence en performance management nemen dan ook een steeds belangrijkere plaats in binnen de zorgomgeving.

Om zorginstellingen in staat te stellen de bedrijfsvoering te optimaliseren en de vanuit de overheid opgelegde prestatie-indicatoren meetbaar te maken en na te leven, is E.Novation een samenwerking aangegaan met Information Builders. Gezamenlijk gaan zij ziekenhuizen en andere zorginstellingen voorzien van gebruiksvriendelijke BI- en performance management-oplossingen.

"Met innovatieve ICT-oplossingen en -diensten faciliteren wij voor een groot aantal zorginstellingen en zorgverleners in Nederland al bijna 30 jaar de interne en externe informatieuitwisseling", zegt Sven Walraven, Commercieel Directeur bij E.Novation. "Wij merken dat veel zorginstellingen worstelen met het meetbaar maken van hun prestaties en kwaliteit aan de hand van de beschikbare informatie. Daarnaast is databetrouwbaarheid een belangrijk issue. Om deze vraagstukken adequaat te adresseren, hebben we de samenwerking gezocht met Information Builders. Als winnaar van de BI Award 2009 voor de case bij het Diakonessenhuis hebben zij bewezen de behoeften van de zorgsector te begrijpen."

"De uitgebreide kennis van E.Novation met het koppelen en ontsluiten van informatiesystemen in de zorg en onze oplossingen vullen elkaar perfect aan. Wij zijn dan ook verheugd met deze samenwerking", zegt Dave Kemme, Country Manager Benelux bij Information Builders. "BI wordt binnen de zorg nog steeds voornamelijk op directie- en financieel niveau ingezet. Als je prestaties en kwaliteit echt meetbaar wilt maken en zorgprocessen wilt optimaliseren dien je BI en performance management op de werkvloer in te zetten. Samen met E.Novation bieden we een prijsmodel per gebruiker, waarmee BI-projecten van iedere omvang realiseerbaar zijn. Zo stellen we iedere zorgverlener in staat om kritische informatie te verkrijgen, prestaties te meten en zorgprocessen te optimaliseren met gebruik van intuïtieve dashboards en rapportages."

Over E.Novation

E.Novation heeft sinds de oprichting in 1983 een solide, autonome ontwikkeling doorgemaakt tot een duurzaam internationaal ICT bedrijf met de nadruk op innovatie. De vele langdurige partnerships bewijzen dat onze visie op veilige informatie-uitwisseling tussen personen, bedrijven, organisaties en overheid erkend en gewaardeerd wordt.

Onze portfolio bestaat primair uit diensten en producten binnen de specialismen applicatieontwikkeling, gegevensintegratie, hosting en ICT optimalisatie doormiddel business consultancy. Samen met het moederbedrijf de VANAD Group en enkele zusterbedrijven is E.Novation gevestigd op de E.Novation Campus in Capelle aan den IJssel. E.Novation, met ruim 200 medewerkers, neemt een belangrijk deel van uw bedrijfsvoering rondom ICT projecten uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw core business. Wij bieden optimaal comfort en ondersteuning bij het delen en onderhouden van informatie binnen een hoogwaardige en stabiele omgeving. Daarbij profiteert u van onze schaalgrootte, internationaal netwerk en zijn onze oplossingen betaalbaar en gericht op een snelle return on investment. Wij zijn een toonaangevende ICT specialist binnen de gezondheidszorg, overheid en zakelijke dienstverlening. Voor specifieke marktsegmenten ontwikkelen wij geoptimaliseerde maatwerk ICT oplossingen waarbij E.Novation excelleert op het gebied van veilige informatie uitwisseling in de ruimste zin van het woord.

Verdere verbetering van de internationale positie is een zeer belangrijk onderdeel van de huidige strategie. Deze ambities zijn intercontinentaal; E.Novation breidt niet alleen in Europa uit maar ook in Azië willen wij onze aanwezigheid stabiliseren en versterken.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise Business Intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-applicaties worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFOCUS is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.
iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto “Uw bedrijf. Geen belemmeringen.” maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders.