Information Builders als leider opgenomen in nieuw Dresner Mobile BI-rapport

BI-leider wederom erkend voor kracht van mobiele oplossingen en apparaatintegratie

Amstelveen, 15 December 2011

Information Builders is als leider opgenomen in het nieuwe Dresner Advisory Report 'Mobile Business Intelligence Market study'. De ontwikkelaar van business intelligence (BI)- en integratiesoftware scoorde 16 van de mogelijke 22 punten voor het WebFOCUS Mobile BI-platform. Dresner analyseerde 24 verschillende leveranciers en erkende Information Builders als een leidende aanbieder van mobile BI-technologie, gebaseerd op mobiel platform-bereik en integratie en ondersteuning van belangrijke Business Intelligence-functies. Het onderzoek positioneert Information Builders als een top vijf mobile BI-aanbieder.
 
Het nieuwe Dresner Advisory Services-rapport is de derde uitgave sinds 2010 en is de meest accurate weergave van het Mobile BI-landschap tot nu toe. De bevindingen onderstrepen het groeiende belang van mobile BI-technologie in ondernemingen. 68% van de respondenten uit het onderzoek gaf aan dat zij mobile BI als 'kritisch' of 'erg belangrijk' zien voor hun onderneming. Ter vergelijking, in 2010 was dit 52%. BI wordt na e-mail en persoonlijke informatiemanagement als belangrijkste toepassing gezien.
 
De onderzoeksresultaten wijzen op een flinke verschuiving in de implementatie van en plannen voor mobile BI-platformen, met als belangrijkste apparaten de iPhone, iPad en Android-tablets. Met Information Builders' WebFOCUS Mobile BI-platform hebben gebruikers de vrijheid te werken op alle smartphones en tablets. WebFOCUS biedt gebruikers dezelfde functionaliteit als traditionele desktop BI-tools, inclusief alerts, KPI-monitoring, drill down-navigatie, filtering, analyse en het updaten van real time-data.
 
"Dit rapport onderstreept dat de industrie zich midden in een ingrijpende verschuiving naar Mobile BI en Mobile Computing bevindt", zegt Howard Dresner, president en oprichter van Dresner Advisory Services. "Onze nieuwste bevindingen bewijzen dat Mobile BI terrein wint in alle regio's, branches, functies en organisaties van verschillende grootte."
 
"Sinds het laatste Dresner Advisory Report in februari is de vraag naar mobiliteit aanzienlijk toegenomen en Information Builders' Mobile BI-oplossing blijft bedrijfsprocessen stroomlijnen om de productiviteit te verhogen", zegt Gerald Cohen, CEO en president bij Information Builders. "Nu meer organisaties on-the-go toegang tot informatie wensen, geeft Information Builders' WebFOCUS Mobile BI-gebruikers de mogelijkheid om direct kritische bedrijfsdata te ontvangen, vanaf het mobiele platform naar keuze. We zijn vereerd met de hoge plaatsing in het Dresner-rapport en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van onze Mobile BI-technologie."
 
Dresner Advisory Services is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie gericht op het leveren van innovatief inzicht in de business intelligence- en performance management-markt. Meer informatie is te vinden op www.howarddresner.com.
 

Over Information Builders

Information Builders levert software en diensten waarmee commerciële organisaties, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen slimmere beslissingen kunnen nemen en processen kunnen stroomlijnen. De software van het bedrijf is geïnstalleerd op tienduizenden locaties en bedient miljoenen gebruikers. Information Builders' WebFOCUS business intelligence (BI) platform levert sterk schaalbare informatie-applicaties, analyse-oplossingen en klantgerichte portals aan de nieuwe generatie informatiegebruikers, voor de realisatie van onderscheidende bedrijfsresultaten. Information Builders' iWay Software integratieplatform stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun informatiebronnen. Zij kunnen hiermee hun interne en business-to-business processen stroomlijnen en tegelijkertijd de algehele toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie verbeteren, ongeacht de complexiteit van de omgeving. Het hoofdkantoor van Information Builders is gevestigd in New York City en het bedrijf heeft 60 kantoren wereldwijd. Het bedrijf telt 1.350 medewerkers en heeft significante samenwerkingsverbanden met toonaangevende partners in de markt.
Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrs.