Information Builders staat aan basis nieuwe BI-omgeving onderwijsinstellingen

Nationwide Insurance en Learning Circle Education Services ontwikkelen Learning Circle op basis van WebFOCUS-platform

Amstelveen, 16 November 2011

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van een nieuwe BI-omgeving voor onderwijsinstellingen. Nationwide Insurance heeft samen met Learning Circle Education Services een applicatie ontwikkeld om basisscholen en middelbare scholen te ondersteunen in het managen, interpreteren en bespreken van leerprestaties van leerlingen. Deze on-demand business intelligence (BI)-oplossing, Learning CircleSM genaamd, is gebaseerd op Information Builders' WebFOCUS-platform. De oplossing is onder meer uitgerold in het Columbus City School District in Columbus, Ohio in de Verenigde Staten. Met Learning Circle is het mogelijk om meerjarige ruwe data uit driemaandelijkse beoordelingen van leerlingen te verzamelen en deze om te zetten in relevante informatie die op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd wordt in interactieve rapporten en dashboards.
 
Learning Circle ondersteunt een strategisch planningsproces dat start met de huidige academische status van scholen, klassen en leerlingen. Het haalt de gegevens hiervoor uit verschillende databases waar prestaties in worden opgeslagen, analyseert deze volgens de juiste overheidsnormen en presenteert dit in rapporten waarbij trends binnen een schoolsysteem, een individuele school of een bepaald opleidingsniveau worden weergeven. Het rapport biedt daarnaast inzicht in welke soort ondersteuning iedere school of leerling nodig heeft. Met behulp van Learning Circle kunnen docenten observaties uitvoeren op basis van locatie, school, klas en/of prestaties van leerlingen. Het is hierbij tevens mogelijk om meer specifieke details te bekijken. Daarnaast kunnen behoeften, tekorten en uitdagingen visueel worden bekeken met gebruik van Learning Circle’s tabellen en grafieken.
 
"Information Builders biedt nuttige tools voor de ontwikkeling van een framework voor continue verbetering", zegt Barbara Boyd, directeur van Learning Circle Education Services. "WebFOCUS stroomlijnt het planningsproces, helpt scholen te voldoen aan overheidseisen en stelt hen in staat om fondsen op de beste manier in te zetten, door de middelen snel af te stemmen op de behoeften van de leerlingen."
 
Een evaluatie door de Ohio State University laat de positieve impact van Learning Circle op het Columbus City School District zien. Volgens dit onderzoek vindt 93 procent van de ondervraagde schooldirecteuren de rapporten eenvoudig te gebruiken en te delen met docenten en andere onderwijsspecialisten. 90 procent gaf aan dat er aanzienlijke verbeteringen werden gerealiseerd en zij zonder Learning Circle hun werk minder goed zouden kunnen uitvoeren. Ook werd in dit onderzoek bewezen dat de prestaties van leerlingen door invoer van Learning Circle vooruit gingen.
 
"Voorheen gaven we onze schooldirecteuren een grote stapel met notitieblokken", zegt Dr. Gene T. Harris, toezichthouder van Columbus City School District. "Nu kunnen ze de gegevens eenvoudig analyseren via de interactieve dashboards."
 
"Om succesvol te zijn en te reageren op regelgeving vanuit de overheid, dienen docenten in staat te zijn de academische gegevens van leerlingen om te zetten naar informatie die kan worden gebruikt om de prestaties van leerlingen te meten", zegt Gerald D. Cohen, president en CEO van Information Builders. "Learning Circle helpt hen bij het maken van beslissingen op basis van deze gegevens, het stellen van doelen op basis van prestaties en geselecteerde interventie-strategieën en vervolgens bij het bereiken van deze doelstellingen."
 

Over Learning Circle

Learning Circle Education Services heeft een op maat te maken software-oplossing gecreëerd die scholen de mogelijkheid biedt studiegegevens in real-time te verzamelen, analyseren en te bespreken. De oplossing biedt een proces, of kader, waarmee onderwijzers consistente en haalbare plannen voor continue verbetering kunnen ontwikkelen en implementeren. Binnen dit proces hebben onderwijzers toegang tot de bewijs-gebaseerde strategieën die nodig zijn om doelen te stellen en de prestaties van leerlingen te verbeteren.
 

Over Information Builders

Information Builders levert software en diensten waarmee commerciële organisaties, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen slimmere beslissingen kunnen nemen en processen kunnen stroomlijnen. De software van het bedrijf is geïnstalleerd op tienduizenden locaties en bedient miljoenen gebruikers. Information Builders' WebFOCUS business intelligence (BI) platform levert sterk schaalbare informatie-applicaties, analyse-oplossingen en klantgerichte portals aan de nieuwe generatie informatiegebruikers, voor de realisatie van onderscheidende bedrijfsresultaten. Information Builders' iWay Software integratieplatform stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun informatiebronnen. Zij kunnen hiermee hun interne en business-to-business processen stroomlijnen en tegelijkertijd de algehele toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie verbeteren, ongeacht de complexiteit van de omgeving. Het hoofdkantoor van Information Builders is gevestigd in New York City en het bedrijf heeft 60 kantoren wereldwijd. Het bedrijf telt 1.350 medewerkers en heeft significante samenwerkingsverbanden met toonaangevende partners in de markt.
Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrs.