Information Builders als beste gewaardeerd in BI-onderzoek eindgebruikers

Business Intelligence-leider bereikt eerste plaats in grootste onafhankelijke onderzoek naar realisatie doelstellingen, kwaliteit en ondersteuning

Amstelveen, 17 Oktober 2011

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, is in een onderzoek onder organisaties die gebruik maken van business intelligence (BI)-softwareproducten zowel in de categorie Enterprise BI als BI Giants als beste beoordeeld. Information Builders scoort hoog op onder meer de realisatie van doelen, performance, agility, schaalbaarheid en ondersteuning. De BI Survey 10, uitgevoerd door Business Application Research Center (BARC), is 's werelds grootste onafhankelijke onderzoek onder business intelligence-gebruikers, met ongeveer 3.000 respondenten.
 
WebFOCUS, Information Builders' BI-oplossing, werd zowel binnen de categorie Enterprise BI als BI Giants als beste beoordeeld op het vlak van algehele kwaliteit en ondersteuning. Deze kenmerken zijn van cruciaal belang voor de klanttevredenheid en vormen een belangrijke factor in duurzame projecten. Andere categorieën waarin Information Builders hoog genoteerd staat zijn doelgerichtheid, prestaties en schaalbaarheid. De goede resultaten van Information Builders op het gebied van realisatie van zakelijke doelstellingen tonen aan dat het bedrijf het vermogen heeft om BI-projecten snel te implementeren. Dit vormt vaak een uitdaging bij enterprise-projecten met veranderende doelstellingen. Information Builders' hoge ranking in schaalbaarheid onderstreept de mogelijkheden van WebFOCUS om ondersteuning te bieden aan elk gewenst aantal of type gebruikers, zowel intern als extern en elk type rapportage- of analyse-applicatie. Wanneer BI meer en meer wordt ingezet door werknemers, partners en klanten, zal de schaalbaarheid van Information Builders een belangrijke onderscheidende factor zijn voor klanten.
 
Van de Enterprise BI-leveranciers werd Information Builders als beste beoordeeld op het gebied van real-time analyse, waarmee het IBM Cognos en MicroStrategy voor bleef. De integratie- en datamanagement-mogelijkheden van Information Builders’ dochteronderneming iWay geven het bedrijf een unieke mogelijkheid om een aantal veelvoorkomende beperkingen op het vlak van real-time analyse te adresseren. Volgens BARC-analisten vormt dit een belangrijke onderscheidende factor binnen deze categorie.
 
"Deze erkenning als marktleider onderstreept dat Information Builders' benadering, het gezamenlijk selecteren en implementeren van de juiste BI-oplossingen, aansluit bij de kritische eisen van zakelijke gebruikers", zegt Gerald Cohen, CEO en president van Information Builders. "Onze positie in het BARC-rapport bevestigt verder dat Information Builders een toonaangevende leverancier van BI-producten is voor organisaties van elke omvang."
 
"Information Builders behaalde de hoogste score op acht KPI's binnen de categorie Enterprise BI en scoorde als beste op zes van deze KPI's in de BI-Giants-groep", zegt Barney Finucane, auteur van The BI Survey 10. "De resultaten van het onderzoek onderstrepen Information Builders’ kracht in schaalbaarheid, flexibiliteit, ondersteuning en productkwaliteit."
 
WebFOCUS is een robuuste BI-oplossing met een analytische engine die gebruikers interactieve mogelijkheden biedt voor het monitoren en sturen van prestaties. Information Builders heeft onlangs WebFOCUS Mobile BI gelanceerd, waardoor klanten vanaf elk mobiel apparaat, iedere applicatie of browser toegang kunnen krijgen tot hetzelfde niveau van business analyse.
 
Meer informatie is te vinden op: http://www.informationbuilders.com/products/webfocus/
 

Over BARC

Business Application Research Center (BARC) is een toonaangevende onafhankelijke analist van zakelijker software die aan meer dan 1.000 klanten per jaar informatie levert. BARC is al meer dan tien jaar gespecialiseerd in de belangrijkste onderzoeksgebieden, waaronder Data Management, Business Intelligence en Enterprise Content Management. BARC publiceert de grootste eindgebruikers-enquête op het gebied van Business Intelligence producten, The BI Survey, en de meest uitgebreide collectie van diepgaande BI-productevaluaties en marktanalyses, The BI Verdict (voorheen bekend als The OLAP Report). Meer dan 30 hooggekwalificeerde professionals leveren 100% onpartijdige en gefundeerde kennis over de softwaremarkt met software-evaluaties, conferenties, marktonderzoek en consultancy. BARC heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en heeft wereldwijd partners.
 

Over Information Builders

Information Builders levert software en diensten waarmee commerciële organisaties, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen slimmere beslissingen kunnen nemen en processen kunnen stroomlijnen. De software van het bedrijf is geïnstalleerd op tienduizenden locaties en bedient miljoenen gebruikers. Information Builders' WebFOCUS business intelligence (BI) platform levert sterk schaalbare informatie-applicaties, analyse-oplossingen en klantgerichte portals aan de nieuwe generatie informatiegebruikers, voor de realisatie van onderscheidende bedrijfsresultaten. Information Builders' iWay Software integratieplatform stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun informatiebronnen. Zij kunnen hiermee hun interne en business-to-business processen stroomlijnen en tegelijkertijd de algehele toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie verbeteren, ongeacht de complexiteit van de omgeving. Het hoofdkantoor van Information Builders is gevestigd in New York City en het bedrijf heeft 60 kantoren wereldwijd. Het bedrijf telt 1.350 medewerkers en heeft significante samenwerkingsverbanden met toonaangevende partners in de markt.
Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrs.