Information Builders en Teradata bieden volledig geïntegreerde Data Warehousing-oplossing

Oplossing combineert data-integratie, Teradata Data Warehouse Appliances en BI voor snellere data warehouse-implementaties

Amstelveen, 10 Mei 2011

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, presenteert een nieuwe end-to-end data warehousing-oplossing als onderdeel van het Teradata Accelerate-programma. De oplossing is gebouwd op een data warehouse appliance van Teradata en maakt optimaal gebruik van de kracht van Information Builders' software voor het laden van data en het uitvoeren van queries. De nieuwe oplossing is ontworpen om bedrijven die een data warehouse ontwikkelen een snellere ROI te laten behalen.

De nieuw geïntroduceerde oplossing vormt een aanvulling op het bestaande samenwerkingsverband tussen Information Builders en Teradata. Beide bedrijven stroomlijnen data warehousing voor gezamenlijke klanten binnen Teradata's Platform-serie, door koppeling van Teradata's appliances met Information Builders' WebFOCUS-software.

Via het Teradata Accelerate-programma kunnen klanten snel en eenvoudig gebruik maken van Teradata-appliances en Information Builders' BI-mogelijkheden om besluitvorming binnen de gehele organisatie te verbeteren. De nieuwe oplossingen binnen het Teradata Accelerate programma bevatten Information Builders' WebFOCUS BI-software waarmee gebruikers eenvoudig rapportage-dashboards en grafieken kunnen ontwikkelen. De oplossingen bevatten tevens Information Builders' Active Technology voor een directe analyse van data en een krachtige rapportage-distributiemodule voor het verspreiden van informatie via e-mail op desktop- en mobiele apparaten. De gezamenlijke oplossingen maken bovendien gebruik van Data Migrator, waarmee ETL (extraction, transformation, load)-processen kunnen worden toegepast op data binnen ieder Teradata-platform (Data Mart Appliance, Extreme Data Appliance, Data Warehouse Appliance of Active Enterprise Data Warehouse). Data Migrator biedt ook toegang tot Information Builders' uitgebreide library van database adapters die meer dan 80 databronnen kunnen lezen. Het aanbod van ETL en BI in één volledig geïntegreerd pakket stelt warehouse-implementeurs en -gebruikers in staat om dezelfde metadata te delen binnen de ontwikkel- en gebruiksfases van een warehouse. Hiermee wordt de warehouse-implementatie versneld en halen organisaties sneller waarde uit hun investering.

"Teradata is een erkend leider in data warehousing. Wij zijn verheugd dat we kunnen voortbouwen op onze samenwerking met de lancering van dit gezamenlijke pakket voor het versnellen van de implementatietijd en ROI", zegt Gerry Cohen, president en CEO van Information Builders. "Deze investering stelt gebruikers in staat om de vruchten te plukken van Teradata's warehouse appliance in combinatie met onze complementaire BI-software. Dit volledig geïntegreerde aanbod biedt een krachtige, complete en eenvoudig in te zetten data warehousing-oplossing met uitgebreide mogelijkheden die moeilijk te evenaren is."

"Met name middelgrote organisaties die hun eerste data warehouse bouwen zullen veel profijt hebben van de snelheid, eenvoud en betaalbaarheid van deze gezamenlijke oplossing van Teradata en Information Builders", zegt Ed White, general manager Teradata Appliances. "Alles wat organisaties nodig hebben om hun data warehouse op te zetten is geïntegreerd, inclusief data-integratie tools, hardware, Teradata Database, storage en business intelligence."

Het Information Builders Accelerate for Rapid Warehousing-pakket kan op locatie met klantdata getest worden met gebruik van het Teradata Test Drive programma. De testoplossing wordt geleverd als een geïntegreerde data warehouse appliance die direct gebruiksklaar is. Klanten kunnen hiermee hun eigen data laden en business-vragen gaan beantwoorden. Meer informatie over de Teradata Test Drive is te vinden op http://testdrive.teradatanow.com.
 

Over Teradata

Teradata Corporation (NYSE: TDC) is 's werelds grootste bedrijf dat zich volledig richt op het verhogen van intelligence en het realiseren van enterprise agility via zijn database software, enterprise data warehousing, data warehouse appliances, consultancy en enterprise analytics. Bezoek Teradata op het web via www.teradata.com.
 

Over Information Builders

Information Builders levert software en diensten waarmee commerciële organisaties, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen slimmere beslissingen kunnen nemen en processen kunnen stroomlijnen. De software van het bedrijf is geïnstalleerd op tienduizenden locaties en bedient miljoenen gebruikers. Information Builders' WebFOCUS business intelligence (BI) platform levert sterk schaalbare informatie-applicaties, analyse-oplossingen en klantgerichte portals aan de nieuwe generatie informatiegebruikers, voor de realisatie van onderscheidende bedrijfsresultaten. Information Builders' iWay Software integratieplatform stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun informatiebronnen. Zij kunnen hiermee hun interne en business-to-business processen stroomlijnen en tegelijkertijd de algehele toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie verbeteren, ongeacht de complexiteit van de omgeving. Het hoofdkantoor van Information Builders is gevestigd in New York City en het bedrijf heeft 60 kantoren wereldwijd. Het bedrijf telt 1.350 medewerkers en heeft significante samenwerkingsverbanden met toonaangevende partners in de markt.
Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrs.