Information Builders lanceert WebFOCUS Mobile BI

Verbeterde WebFOCUS Active Technology Reports ondersteunen alle smartphone- en tablet-platformen

Amstelveen, 01 Maart 2011

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, heeft WebFOCUS Mobile BI gelanceerd. De oplossing levert mobile business analytics op ieder apparaat, iedere mobiele applicatie en binnen iedere browser. Door WebFOCUS Active Technology reports te optimaliseren voor gebruik op alle smartphones, zoals de iPhone, Android-gebaseerde telefoons, BlackBerry en alle tablets, zoals de iPad en Droid-tablet, heeft Information Builders de kosten van ontwikkeling voor en ondersteuning van mobiele zakelijke gebruikers sterk gereduceerd.

Active Technology reports stellen gebruikers in staat om rapporten, dashboards en webapplicaties te ontwikkelen die eenvoudig werken op alle mobiele platformen en binnen iedere webbrowser. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die applicaties voor extern gebruik ontwikkelen, waarbij de locatie, het apparaat en de browser van de ontvanger onbekend zijn. De nieuwe oplossing ondersteunt ook de specifieke touch-screen mogelijkheden van smartphones en tablets.

Hoe het werkt
Active Technology reports stellen gebruikers in staat om bedrijfsinformatie via mobiele apparaten aan te passen en te analyseren, ongeacht of deze met internet verbonden zijn. De oplossing is voorzien van een automatisch geïntegreerde analytics engine. Gebruikers kunnen de oplossing bovendien inzetten zonder de noodzaak van een individuele licentie of een aparte mobiele server, zoals bij vele andere Mobile BI-oplossingen.

De vernieuwde Active Technology reports bieden een apparaat-specifieke gebruikerservaring op de iPad, iPhone en Droid-telefoons en –tablets, met onder meer apparaatspecifieke menu’s, bediening en ondersteuning van HTML5-grafieken. Met Active Technology reports’ chart engine kunnen gebruikers grafieken creëren aan de hand van de data op het mobiele apparaat, in plaats van gebruik te maken van voorontwikkelde grafieken. De innovatieve gebruikersinterface maakt het mogelijk om deze grafieken tevens op kleinere telefoonschermen te maken.

Dankzij de automatische apparaatdetectie-functie past de gebruikersinterface zich automatisch aan om een optimale weergave te bieden op ieder mobiel scherm en binnen iedere browser, zowel mobiel als op de desktop. Met de implementatie van deze automatische apparaatdetectie in Active Technology reports helpt Information Builders de ontwikkel-inspanningen te verlagen die benodigd zijn bij de ontwikkeling van BI-content voor specifieke apparaten.

Erkenning
Information Builders' inspanningen voor de mobiele ontsluiting van BI worden erkend door Dresner Advisory Services. Volgens de geüpdate Mobile Business Intelligence Market Study¹ die Dresner deze maand gepubliceerd heeft, ondergaat de BI-markt momenteel een "fundamentele shift". Van de 20 geanalyseerde leveranciers plaatste Dresner Information Builders (samen met Actuate en SAP) bovenaan de lijst, op basis van mobiele platform-ondersteuning, niveau van platformintegratie en het aantal ondersteunde BI-features.

"Onze Mobile BI-strategie richt zich op het bieden van de meest functionele en relevante opties aan gebruikers, rekening houdend met hun mobiele apparaatvoorkeuren", zegt Dennis Bartels, Vice President Sales EMEA bij Information Builders. "In tegenstelling tot concurrerende oplossingen, stelt onze mobile BI-oplossing zakelijke gebruikers niet alleen in staat om data mobiel te bekijken, maar ook om deze te bewerken en analyseren."

Information Builders' nieuwe versie van Active Technology reports is begin Q2 beschikbaar.
 

Over Information Builders

Information Builders levert software en diensten waarmee commerciële organisaties, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen slimmere beslissingen kunnen nemen en processen kunnen stroomlijnen. De software van het bedrijf is geïnstalleerd op tienduizenden locaties en bedient miljoenen gebruikers. Information Builders' WebFOCUS business intelligence (BI) platform levert sterk schaalbare informatie-applicaties, analyse-oplossingen en klantgerichte portals aan de nieuwe generatie informatiegebruikers, voor de realisatie van onderscheidende bedrijfsresultaten. Information Builders' iWay Software integratieplatform stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun informatiebronnen. Zij kunnen hiermee hun interne en business-to-business processen stroomlijnen en tegelijkertijd de algehele toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie verbeteren, ongeacht de complexiteit van de omgeving. Het hoofdkantoor van Information Builders is gevestigd in New York City en het bedrijf heeft 60 kantoren wereldwijd. Het bedrijf telt 1.350 medewerkers en heeft significante samenwerkingsverbanden met toonaangevende partners in de markt.
Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrs.