Information Builders erkend als leider in Mobile BI in Dresner Advisory Report

Organisatie staat bovenaan de lijst van twintig leveranciers dankzij krachtige mobiele oplossingen

Amstelveen, 23 Februari 2011

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, is erkend als leider in het nieuwe Dresner Advisory Report "The updated Mobile Business Intelligence Market Study". Dresner heeft hiervoor twintig verschillende leveranciers geanalyseerd en Information Builders' WebFOCUS BI platform erkend als één van de beste oplossingen vanwege de mobile platform-ondersteuning, de mate van platformintegratie en het aantal BI-functies dat wordt ondersteund.

Het rapport onderstreept de groeiende populariteit van mobiele oplossingen in het bedrijfsleven en hoe dit de manier waarop organisaties BI-tools en -oplossingen inzetten verandert. Dresner heeft de eerste versie van het Mobile BI-rapport uitgebracht in september 2010, maar besloot het rapport te updaten vanwege de snelle veranderingen in de industrie en nieuwe software-introducties in de afgelopen zes maanden. Van de ondervraagde respondenten verwacht 70% dat een kwart van hun klanten in de komende twee jaar BI exclusief via hun mobiele apparaten zal gebruiken. Een kwart van de respondenten verwacht een nog sterkere groei van mobile BI. Zij voorspellen dat 50% van hun klanten in 2013 uitsluitend nog gebruik zullen maken van mobiele BI-oplossingen.

Information Builders' webgebaseerde benadering van BI heeft de organisatie in staat gesteld uitgebreide data-toegang te bieden aan medewerkers die zich zowel binnen als buiten de onderneming bevinden. Nu het werkveld steeds mobieler wordt, levert de organisatie deze zelfde waarde aan organisaties die werken via BlackBerry, iPhone, Droid en andere vergelijkbare apparaten.
De door Dresner ondervraagde gebruikers gaven aan dat WebFOCUS de features ondersteunt die door hen als meest kritisch voor het succes van Mobile BI worden beschouwd, zoals alerts, drill-down mogelijkheden en het bekijken van rapportages en dashboards vanuit elke databron.

"Het traditionele werkveld verandert snel en tegenwoordig eisen medewerkers dat informatie ook onderweg toegankelijk is", zegt Howard Dresner, president en oprichter van Dresner Advisory Services. "Mobile BI maakt toegang tot informatie vanaf iedere plek op ieder moment mogelijk. Sinds we een paar maanden geleden ons initiële Mobile BI-rapport hebben gelanceerd, hebben we significante verbeteringen in de industrie gezien. We verwachten dat dit veld zich zal blijven ontwikkelen en dat er in de nabije toekomst veel kansen zullen ontstaan."

"Het is duidelijk dat Mobile BI een steeds belangrijker platform zal worden", zegt Gerald Cohen, CEO en president van Information Builders. "Gebruikers kiezen steeds vaker voor smartphones en tablets in plaats van desktops en laptops. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot BI-oplossingen op deze apparaten is voor hen erg belangrijk. Met dit in ons achterhoofd hebben we onze BI-strategie aangescherpt. We zijn vereerd dat ons platform zo hoog scoort in het Dresner rapport."

Dresner Advisory Services is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die innovatief inzicht biedt in business intelligence- en performance management-markten.

De Mobile Business Intelligence Market Study is opgezet om de hype rondom 'Mobile BI' in te kaderen, door aandacht te geven aan diegene die gebruik maken van of plannen hebben voor het inzetten van mobile BI-oplossingen.

Meer informatie kan gevonden worden op Wisdom of Crowds: Business Intelligence Market Study, 2011.
 

Over Information Builders

Information Builders levert software en diensten waarmee commerciële organisaties, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen slimmere beslissingen kunnen nemen en processen kunnen stroomlijnen. De software van het bedrijf is geïnstalleerd op tienduizenden locaties en bedient miljoenen gebruikers. Information Builders' WebFOCUS business intelligence (BI) platform levert sterk schaalbare informatie-applicaties, analyse-oplossingen en klantgerichte portals aan de nieuwe generatie informatiegebruikers, voor de realisatie van onderscheidende bedrijfsresultaten. Information Builders' iWay Software integratieplatform stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun informatiebronnen. Zij kunnen hiermee hun interne en business-to-business processen stroomlijnen en tegelijkertijd de algehele toegankelijkheid en betrouwbaarheid van informatie verbeteren, ongeacht de complexiteit van de omgeving. Het hoofdkantoor van Information Builders is gevestigd in New York City en het bedrijf heeft 60 kantoren wereldwijd. Het bedrijf telt 1.350 medewerkers en heeft significante samenwerkingsverbanden met toonaangevende partners in de markt.
Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrs.