Information Builders scoort hoog in Dresner Advisory Services Wisdom of Crowds® Cloud BI marktonderzoek

Erkenning voor de algehele Business Intelligence functionaliteit in beoordeling van de belangrijkste Cloud BI Vendors

Amsterdam, 17 Juli 2013

Information Builders, de leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, maakt bekend dat het bedrijf op de tweede plaats staat van alle leveranciers die zijn meegenomen in het tweede, jaarlijkse onderzoek Wisdom of Crowds ® Cloud BI Market Study van Dresner Advisory Services.

Het onderzoek heeft 13 leveranciers beoordeeld, een subset van degene die zijn opgenomen in het recente 2013 Wisdom of Crowds® BI Market onderzoek. In dat laatste onderzoek werd Information Builders voor het vierde opeenvolgende jaar als hoogste geplaatst. Het oordeel in het cloud BI onderzoek is gebaseerd op de functionaliteit, architectuur en veiligheid van de cloud BI producten van de leveranciers. Information Builders kreeg niet alleen erkenning voor tal van productfunctionaliteiten, waaronder data visualisering, eindgebruiker self-service en interactieve analyse, maar ook voor de ondersteuning voor public, private en hybrid cloud implementaties.

Naast de vendor rankings heeft The Wisdom of CrowdsÒ Cloud BI marktonderzoek ook feedback gebruikt van respondenten in een breed spectrum aan functies, branches, bedrijfsgroottes en regio’s teneinde cruciale trends te analyseren in de snel groeiende cloud BI markt. Voortbouwend op de uitkomsten van vorig jaar omvat de analyse jaar-op-jaar vergelijkingen die een groeiende focus op cloud BI laat zien, met 35 procent van de respondenten die aangeven het te beschouwen als een “cruciaal” dan wel “erg belangrijk” gebied ten opzichte van de 31 procent in 2012. Information Builders is met het Cloud Hosting Services aanbod goed gepositioneerd om te voorzien in deze groeiende behoefte. Dit wereldwijde Platform-as-a-Service stelt organisaties in staat om de voordelen te combineren van de veilige, schaalbare en robuuste oplossingen voor BI en analytics met de flexibiliteit en wendbaarheid die cloud leveringsmodellen met zich mee brengen. Het maakt ook de toepassing van het BI platform mogelijk in hetzij een gedeelde virtuele omgeving dan wel via dedicated private resources.

“De cloud BI markt is momenteel een snel groeiend, dynamisch domein met een enorm potentieel voor zowel BI leveranciers als consumenten,” zegt Howard Dresner, oprichter en chief research officer bij Dresner Advisory Services. “Nu de adoptie van cloud aan momentum wint in alle gebieden van de onderneming, zullen gebruikers steeds meer overstappen op de technologie om het BI inzicht te krijgen waar ze van afhankelijk zijn voor hun besluitvorming en hun bedrijfsprocessen. Leveranciers die zich nu richten op de verbetering van hun cloud support zullen significant profiteren van deze trend.”

“De Dresner Cloud BI Market Study 2013 belicht de groeiende impact van cloud computing op het BI landschap,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “Information Builders heeft er altijd naar gestreefd om in de voorhoede van de BI markt te opereren. We zijn vereerd met de grote erkenning in het Dresner report, omdat zij ons streven naar flexibiliteit en onze ondersteuning van klantbehoeften onderstreept, of de klant nu op zoek is naar een kant-en-klare, op cloud gebaseerde oplossing of dat hij BI en analyses probeert te incorporeren in een cloud platform naar keuze.”
Bekijk de Dresner Wisdom of Crowds BI Market Study.

Over Dresner Advisory Services

Dresner Advisory Services is opgericht door Howard Dresner, een onafhankelijke analist, auteur, spreker en bedrijfsadviseur. Dresner Advisory Services richt zich op het creëren van thought leadership en het uitwisselen van kennis over business intelligence (BI) en performance management (PM). Kijk voor meer informatie op howarddresner.com.

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.