Information Builders Benelux breidt uit, versterkt salesforce en zoekt nieuwe mensen

Amsterdam, 18 Augustus 2013

Information Builders, de leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, heeft Dirk Verweij gepromoveerd tot Sales Director Benelux. Met Pieter Dekker en Ed Mulder zijn twee zwaargewichten aangetrokken om de sales activiteiten vanuit het kantoor in Amstelveen te versterken.

Dirk Verweij

Dirk Verweij (1969) is een veteraan in de wereld van enterprise software. In 2004 maakte hij van Cognos de overstap naar Information Builders Benelux waar hij senior account director werd voor de gehele Information Builders propositie. Sinds kort is hij als Sales Director verantwoordelijk voor de salesactiviteiten in de Benelux. Hij volgt Dennis Bartels op, die al eerder het Europese hoofdkantoor onder zijn hoede heeft gekregen.
Verweij: "We weten dat het gros van de bedrijven en instellingen grote uitdagingen heeft, zodra men alle data en informatie die in de loop der jaren is vastgelegd, wil aanwenden ter ondersteuning van nieuwe business modellen, betere dienstverlening aan klanten of anderszins de concurrentiepositie wenst te verbeteren. Soms staat de data op een oud systeem in een legacy database. Een andere keer is het een modern, maar moeilijk te benaderen ERP systeem. En dit moet vaak worden gecombineerd met de content van electronische berichten uit de supply chain of met social media content. Wij zien een grote vraag naar onze producten en oplossingen. Om die reden zijn we aan het uitbreiden."
Information Builders levert een bijzondere combinatie van oplossingen voor het ontsluiten, integreren, opschonen en distibueren van data en informatie. Rapportages en dashboards voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door bijvoorbeeld klanten en leveranciers. Real-time afhandeling van electronische berichten zoals facturen, orders, douane formulieren of financiele transacties behoort ook tot de mogelijkheden.

Pieter Dekker

Pieter Dekker heeft dit voorjaar de overstap gemaakt van Informatica naar Information Builders. Als Senior Account Director richt hij zich op de financiële sector en de centrale overheid. Met name de mogelijkheden die de oplossingen van Information Builders bieden om meer betrokken te zijn bij de business-uitdagingen van de klant waren een belangrijk motief voor zijn aantreden in Amstelveen. "Banken en overheden zitten op een enorme berg aan waardevolle informatie. Om die waarde te benutten, heb je goede oplossingen nodig. Niet alleen op het gebied van business intelligence, maar ook van data integriteit. De kwaliteit van de data is bepalend voor de kwaliteit van de bedrijfsprocessen. Als je die kwaliteit op orde hebt, zullen je bedrijfsprocessen efficiënter en kosteneffectiever verlopen. Ik wil mijn klanten graag helpen meer rendement uit hun informatiekapitaal te halen."

Ed Mulder

Ook Ed Mulder is afkomstig van Informatica. Net als voor Dekker was het zijn wens meer betrokken te zijn bij de business van de klant in plaats van uitsluitend met zijn infrastructuur, een belangrijk motief om zich aan te sluiten bij Information Builders. Als Senior Account Director richt Mulder zich op de sectoren Telecom, Transport, Manufacturing en Utilities. "Dat zijn dezelfde branches als in mijn vorige baan. Bij Information Builders kan ik me meer bezighouden met het bieden van oplossingen voor de business-vraagstukken bij de klant die te maken hebben met informatievoorziening. Information Builders staat bekend als erg ervaren en met een zeer breed portfolio waar de meeste organisaties echt profijt van hebben. Ik zie het als een mooie taak dat beter over het voetlicht te brengen bij de organisaties in mijn domein. Bedrijven willen hun informatie gemakkelijk kunnen gebruiken en via allerlei kanalen delen, ook met klanten en partners buiten de firewall. Dat is zelfs een bestaansvoorwaarde in de concurrentieslag. Onze oplossingen maken dat mogelijk."
Verweij: "Met de komst van Pieter en Ed is onze sales power aanzienlijk uitgebreid naar vijf account directors. Maar we hebben meer mensen nodig." Information Builders Benelux werft op dit moment binnen alle afdelingen van de organisatie: van sales, pre-sales, professional services tot en met office management.

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.