Information Builders als ‘Visionary’ gepositioneerd in het Gartner Magic Quadrant over datakwaliteit

iWay Data Quality Suite voor het tweede jaar betiteld tot visionair. Oplossing waarborgt de kwaliteit van bedrijfsdata zodat organisaties de waarde van hun investeringen in informatie maximaliseren

Amstelveen, 13 Oktober 2013

Information Builders, leider op het gebied van software voor business intelligence & analytics, informatie-integriteit en integratie, maakt bekend dat Gartner het bedrijf tot ‘Visionary’ heeft bestempeld in haar Magic Quadrant for Data Quality Tools 1). De erkenning is gebaseerd op de beoordeling van Information Builders’ iWay Data Quality Suite.

“Gezien de schaal en complexiteit van het datalandschap bij organisaties in allerlei soorten en maten, kunnen tools die sleutelelementen op dit gebied helpen te automatiseren op belangstelling blijven rekenen en hun waarde zien toenemen. Als zodanig toont de markt voor data quality tools een doorlopende groei en laat zij innovatie en verandering zien,” stelt het rapport.  

Information Builders’ iWay Data Quality Suite verschaft een unified framework om bedrijfsinformatie te profileren, te schonen en te verrijken. De oplossing stelt bedrijven in staat om data uit uiteenlopende bronnen en in diverse formats te analyseren, de kwaliteit ervan te bepalen en zonodig correcties aan te brengen, zodat ze in staat zijn het complete potentieel van hun investeringen in informatie realiseren. De iWay Data Quality Suite faciliteert:

  • Een real-time data quality firewall
  • Data governance voor compleet herstel van data quality issues
  • Het samenvoegen van informatie uit meervoudige datasets ter bevordering van  de consistentie

Volgens wereldwijd onderzoek, dat Information Builders onlangs samen met IDG Research Services heeft uitgevoerd, wijst uit dat zorgen over de kwaliteit van de data de grootste belemmering is voor verdergaande BI-initiatieven. De iWay Data Quality Suite is ontworpen om dit probleem op te lossen. Het gebruik ervan geeft ondernemingen vertrouwen in de geldigheid van alle informatie, zelfs als nieuwe data wordt aangemaakt in de loop van een transactie of een gebeurtenis. Dit leidt ertoe dat bedrijven verderstrekkende strategieën kunnen opzetten om tal van interne en externe belanghebbenden van informatie te voorzien. 

Gregory Dorman, senior vice president en general manager van iWay Software zegt: “Information Builders is ervan overtuigd dat organisaties veel baat hebben bij het toegankelijk maken van informatie voor alle groepen medewerkers en beslist ook voor externe partners, leveranciers en klanten. Het welslagen van dergelijke verstrekkende informatiestrategieën hangt af van de kwaliteit, de consistentie en de accuratesse van de data. Daarom zijn robuuste mogelijkheden voor datakwaliteit een cruciale component van elk informatiemanagementplatform. We zijn vereerd dat we wederom door Gartner zijn erkend als visionair op dit gebied.” 

Download het complete Gartner Magic Quadrant for Data Quality Tools report.

1) Gartner Magic Quadrant for Data Quality Tools, door Ted Friedman. 7 oktober 2013.

Over het Magic Quadrant

Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of service aan die in de onderzoekspublicaties worden behandeld en adviseert gebruikers niet om al dan niet te kiezen voor leveranciers met de hoogste waardering. Gartner research publicaties bestaan uit meningen van Gartner’s onderzoeksorganisatie en dienen niet te worden opgevat als beweringen of feiten. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.