Information Builders lanceert nieuwe generatie Interactive eStatements

Financiële instellingen kunnen hun rekeninghouders en beleggers de financiële prestaties van hun investeringen zelf laten analyseren

Amstelveen, 07 November 2013

Information Builders, leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, lanceert next-generation interactive eStatements, die de mogelijkheden van klanten van financiële instellingen uitbreiden om hun financiën, transacties en uitgaven te zien, te analyseren en te managen, gewoon vanuit hun maandelijkse of driemaandelijkse financiële overzichten.
Financiële dienstverleners verstrekken maandelijks of eens per kwartaal een overzicht om hun klanten te informeren over hun bankrekeningen, credit cards, hypotheken en beleggingen. Deze informatie wordt vanouds gecommuniceerd op basis van papieren overzichten of statische digitale documenten. Deze overzichten verschaffen weliswaar een samenvatting van de balans en details van transacties, maar verder geen mogelijkheden om de gepresenteerde data te bevragen, te visualiseren of te analyseren. Information Builders’ interactieve eStatements maken een einde aan dit eenrichtingsverkeer. Zij stimuleren banken en andere financiële dienstverleners om in het belang van hun klanten van papieren en statische rapportages over te stappen op dynamische, gepersonaliseerde en interactieve overzichten.

De oplossing stelt klanten in staat om de activiteiten op hun rekening samen te vatten, te visualiseren, te filteren en te onderzoeken. Daardoor kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen over hun beleggingen en investeringen. Deze interactieve en boeiende ervaring vergroot de klanttevredenheid en stimuleert de adoptie van papierloze overzichten, waardoor organisaties in staat zijn de kosten te elimineren die voortkomen uit het printen en verzenden van papieren afschriften. Information Builders’ interactieve eStatements bedienen ook de mobiele gebruiker, zodat klanten in staat zijn om eenvoudig een bestaande mobiele app in te pluggen en een naadloze werking te realiseren zonder dat radicale veranderingen of upgrades nodig zijn.

De eStatements hebben wachtwoordbescherming. Zij kunnen worden opgeslagen op een mobiel apparaat, laptop of computer zonder verlies aan interactiviteit. Dit geeft gebruikers meer flexibiliteit, wendbaarheid en gebruiksgemak – ook als ze niet op het internet zijn aangesloten.
“Klanten vinden het prettig als ze online bij hun investeringen kunnen,” zegt Jaco Aardoom, managing director van Hof Hoorneman Bankers NV. “Toen we begonnen met de ontwikkeling van onze nieuwe online applicatie voor beleggingsklanten, kwamen we er al snel achter dat het WebFOCUS platform van Information Builders de beste keuze was.”

Additionele key features van Information Builders’ eStatements zijn onder meer:

  1. Het vermogen om in elke browser of mobiel platform te draaien, zonder dat extra ontwikkeling nodig is
  2. Eenvoudige toegang vanuit mobiel bankieren apps – zelfs als de gebruiker niet op internet is aangesloten
  3. De mogelijkheid om overzichten te personaliseren voor individuele klanten en om echt inzicht te geven in een collaboratieve omgeving
  4. Ingebouwde features die gebruikers in staat stellen om gemakkelijk overzichten en details van transacties te bekijken
  5. Veilige interactie via wachtwoordbescherming, ingebouwde expiratie waardoor materiaal niet langer zichtbaar wordtgemaakt, en geavanceerde data-encryptie

“De huidige financiële wereld is aan voortdurende verandering onderhevig. Statische, snel verouderende rapporten zijn niet in staat het noodzakelijke niveau van inzicht te verschaffen. Evenmin kunnen zij de gedetailleerde informatie van hoge kwaliteit verstrekken die nodig is om effectieve besluitvorming mogelijk te maken en een positieve gebruikerservaring te bewerkstelligen,” zegt Jon M. Deutsch, vice president en Global Managing Principal for Banking, Financial Services, and Insurance bij Information Builders. “Information Builders laat zich al heel lang voorstaan op het vermogen om effectieve, consumentgerichte business intelligence te leveren waarmee onze klanten in staat zijn om een krachtige, overtuigende digitale beleving te verschaffen aan hun klanten. Onze interactieve eStatements hebben het in zich om de kaarten in financiële rapportage opnieuw te schudden door de interacties, het bewustzijn en de tevredenheid van consumenten rondom hun rapportageprocessen sterk te verbeteren. Information Builders is er trots op wederom de richting aan te geven.”

Volg de kosteloze online demo van een interactieve eStatement van Information Builders.

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.