Intuïtieve ‘InfoApps™’ breiden BI en Analytics uit naar nieuwe gebruikersgroepen

Amstelveen, 26 November 2013

Information Builders, leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, lanceert InfoApps™, een self-service BI-innovatie voor het creëren van interactieve, business-gerichte applicaties die vanuit een ‘app store’ worden verspreid. De technologie laat een veel grotere gebruikersgroep profiteren van de voordelen van BI dan traditionele software. De besluitvorming op elk gebruiksniveau wordt geoptimaliseerd. Bovendien helpt de technologie organisaties om nieuwe inkomsten uit hun informatievoorziening te halen.

Tools voor BI en analytics zijn van grote waarde voor kleine groepen professionele analisten, maar hun complexiteit houdt ze buiten het bereik van de meeste andere gebruikers. De met Information Builders’ WebFOCUS platform gebouwde InfoApps lossen dit vraagstuk op door alle belanghebbenden – waaronder managers, sales en klantenservice medewerkers en cruciale externe groepen zoals klanten en partners – uit te rusten met afzonderlijke interactieve BI-apps.

De InfoApps draaien op desktops, laptops en mobiele apparatuur. Ze zijn speciaal ontworpen om specifieke bedrijfsvraagstukken op te lossen en om snellere en meer accurate besluitvorming mogelijk te maken. 

De InfoApps-benadering elimineert het doen van aannames en giswerk, en vermindert in belangrijke mate de afhankelijkheid van IT. Nadat de InfoApps door ontwikkelaars of power-users zijn gecreëerd, is iedereen in de organisatie in staat de informatie te bevragen, eigen dashboards te maken en de data toe te snijden op de persoonlijke behoefte. Gedeeld met klanten, partners en andere externe stakeholders, vergroten deze doel-specifieke apps samenwerking en concurrentievoordeel alsmede klanttevredenheid en loyaliteit, zonder dat training nodig is. Bovendien helpt de technologie kostenbesparingen te realiseren als de InfoApps aan partners en leveranciers worden gegeven om de inspanningen onderling op elkaar af te stemmen. Verder verschaffen de InfoApps een raamwerk voor het vinden van nieuwe inkomstenbronnen omdat ondernemingen nieuwe manieren krijgen om hun bestaande data te gelde te maken door externe partijen toegang te geven tot hun voorzieningen voor BI en analytics.  

Tal van bedrijven zetten InfoApps in om hun BI-omgevingen open te stellen voor een grotere groep gebruikers. Een voorbeeld is Plex Systems. Het bedrijf integreerde Information Builders’ technologie met de Plex Manufacturing Cloud, hun ERP-oplossing, waardoor de klanten beter in staat waren productie-activiteit vast te stellen, leveringen te volgen, verzendingen te monitoren en activiteiten in de productie-keten te analyseren. Als gevolg van de implementatie heeft Plex Systems de klanttevredenheid vergroot doordat ook niet-technische gebruikers in staat waren om zonder ondersteuning van analisten of het IT-team in hun eigen BI-behoeften te voorzien.   

“Informatie is een van de meest waardevolle bezittingen van een onderneming. Toch worstelen organisaties van oudsher met de effectieve verspreiding van data buiten een kleine elite van medewerkers, waardoor de toegevoegde waarde beperkt wordt,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “InfoApps geven next-generation, self-service BI aan de massa. Een veel grotere groep van interne en externe gebruikers profiteert daardoor van inzicht uit rapportages en analyses, waar ze voorheen niet over konden beschikken. Information Builders is erop gespitst onze klanten uit te rusten met het nieuwste in BI-technologie. Het is geweldig om in de voorhoede te staan van deze revolutionaire nieuwe trend in het delen van informatie, samenwerking en business improvement.”

social en media tags
business intelligence, bi, infoapps, self-service, analytics, it, dashboards, reporting

###

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.