Business Intelligence Provider verslaat de concurrentie op ‘Business Achievement’ en ‘Performance Satisfaction’ in grootste onafhankelijke BI-onderzoek ter wereld

Amstelveen, 15 November 2013

Information Builders, leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, meldt dat het als beste uit de bus is gekomen in diverse categorieën en vergeleken met diverse peer groups in The BI Survey 13. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Duitse Business Application Research Center (BARC). Het is de grootste onafhankelijke, internationale enquête onder BI-gebruikers. Information Builders krijgt erkenning voor het realiseren van topresultaten en voor het verschaffen van business voordelen aan een brede reeks van gebruikers.

The BI Survey 13 beoordeelde Information Builders’ BI platform WebFOCUS binnen drie vergelijkingsgroepen: ‘Large International Vendor’, ‘Enterprise Reporting’ en ‘Dashboard Vendor’. Het bedrijf scoorde het hoogste op diverse key performance indicators (KPIs) in de Large International Vendor groep, waaronder ‘business benefits’, ‘business achievement’, ‘user recommendation’ en ‘support’. Information Builders passeerde daarmee andere grote leveranciers zoals IBM Cognos, QlikTech, MicroStrategy en SAS. Information Builders scoort in deze categorieën ook hoog in de Enterprise Reporting en Dashboard vergelijkingsgroepen, en geeft daarmee blijk van de kracht van het platform in verschillende gebruikssituaties, regio’s en klant-implementaties. 

Information Builders krijgt verder erkenning voor de hoge tevredenheidsscores in elke vergelijkingsgroep op ‘performance’ en is als toonaangevende ‘Dashboard’ leverancier de eerste keuze voor respondenten in multi-product omgevingen. Het onderzoek noemt verder Information Builders’ sterktes in self-service BI en onderstreept dat het flexibele platform gebruikers in staat stelt om snel individuele BI-applicaties te ontwikkelen. De hoge scores geven aan dat WebFOCUS gemakkelijk tegemoet komt aan de informatievoorzieningsbehoeften van tal van belanghebbenden met uiteenlopende technische kennis en data-behoeften. 

“Information Builders laat vergeleken met haar peers consistent goede resultaten zien. Dit betekent dat klanten bedrijfsvoordelen boeken met het gebruik van de tools,” zegt Dr. Carsten Bange, oprichter en CEO van BARC. “Het bedrijf voorziet in een uitermate flexibele BI-suite en het heeft goede resultaten bereikt in de ‘business achievement’ categorie. Het is opmerkelijk dat het in deze belangrijke categorie beter scoort dan de grotere leveranciers.” 

“Information Builders is erop gespitst alle belanghebbenden te helpen bij het gebruiken van business intelligence tools om hun besluitvorming te optimaliseren en de prestaties te verhogen,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “We zijn ongelooflijk trots op onze hoge scores in alle vergelijkingsgroepen in de BI Survey. De resultaten demonstreren dat we grote waarde brengen naar gebruikers van traditionele BI terwijl we ook self-service mogelijkheden geven aan niet-technische business gebruikers en aan gebruikers buiten de firewall. Nu meer organisaties hun informatiemanagementstrategie uitbreiden om in de behoeften van alle interne en externe partijen te voorzien, zijn we ervan overtuigend dat de flexibiliteit van ons platform op wereldwijde schaal een sleutelfactor in de concurrentiestrijd zal blijven.” 

Ga voor The BI Survey 13 naar informationbuilders.com/go/BARC13.

###

social and media tags
business intelligence, bi, barc, webfocus, kpi, performance management, reporting, dashboard

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.