Information Builders ‘Leader’ in onderzoek naar Enterprise Business Intelligence Platforms

WebFOCUS-platform geprezen voor excellente Information Delivery, Analytics, technische architectuur en Performance Management

Amstelveen, 18 December 2013

Information Builders, de onafhankelijke ontwikkelaar van softwareoplossingen voor business intelligence, information integrity en integratie, maakt bekend dat Forrester Research het bedrijf heeft bestempeld als ‘Leader’ in het onderzoeksrapport ‘The Forrester Wave™: Enterprise Business Intelligence Platforms, Q4 2013’ van Boris Evelson. De erkenning is gebaseerd op de evaluatie van het WebFOCUS BI- en analytics-platform.

Het rapport beoordeelt de sterktes en zwaktes van topleveranciers, met de nadruk op hun centrale BI-capaciteiten, waaronder geavanceerde datavisualisatie, analyse of OLAP, exploreren en discovery, dashboards, performance management, voorspellende analyses, rapportage en analyse. Het onderzoek wijst uit dat - nu de markt voor BI-software steeds voller wordt - de echte verschillen tussen de leveranciers te vinden zijn in de details en dat andere factoren dan de primaire BI-functionaliteit de keuze voor een platform bepalen – zoals de mate van integratie van de producten met Enterprise ERP, ETL, portals en desktop-applicaties.

Evelson merkt op dat WebFOCUS “excellente capaciteiten biedt voor data-integratie, informatiedistributie, overall technische architectuur, schaalbaarheid, analytics, MDM, performance management, rapporteren en analyse en operationele inzet.” Forrester Wave onderkent ook de positieve feedback van WebFOCUS-klanten en het vermogen van het bedrijf om op elk moment in te stappen “met een platform dat alle BI-behoeften ondersteunt.”

“De ondernemingen van nu zien zich geconfronteerd met een groeiend volume aan complexe data.

De beschikking hebben over een high-performance oplossing voor BI en analyse is noodzakelijk geworden  om waardevolle inzichten op te doen en effectief gebruik te maken van bedrijfskritische informatie,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “Information Builders is erop gericht om te voorzien in het meest innovatieve en functioneel rijke BI-platform dat er is. Wij zijn ervan overtuigd dat onze erkenning als leider in Forrester Wave voor enterprise business intelligence platforms onze inzet onderstreept in het blijven ontwikkelen van onze producten en het leveren van de best presterende BI-technologie in de markt.”

Information Builders’ WebFOCUS is een flexibel, snel en schaalbaar BI en analytics platform dat organisaties helpt om informatie te gebruiken teneinde concurrentievoordeel te bereiken door meer mensen te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. WebFOCUS verschaft self-service analyses die geoptimaliseerd zijn voor elk type gebruiker: gemakkelijk te gebruiken analyse en rapportage, query tools voor informatiespecialisten, een BI Portal en InfoApps voor niet-technische en business users, alsmede datavisualisatie en geavanceerde analyses voor bedrijfsanalisten. Bovendien waarborgt WebFOCUS met de geïntegreerde Data Quality en Integration Suites de kwaliteit en consistentie van data, zelfs bij het benaderen van complexe, verspreide systemen.

Ga naar informationbuilders.com/go/forrester om het rapport op te vragen.

Over Information Builders

Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsINTL, Facebook en LinkedIn.