Belangrijke differentiators van Information Builders

De cloud belooft flexibiliteit en kosteneffectiviteit die nooit bereikt zou kunnen worden met een traditionele infrastructuur. Naarmate cloud-oplossingen zich verder ontwikkelen bewegen steeds meer bedrijven zich richting de cloud om kapitaaluitgaven te elimineren, risico's te verkleinen en eenvoudig oplossingen op het gebied van big data, social media en mobile computing te implementeren.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om business intelligence (BI), data integrity-processen en data-integratie op enterprise-niveau snel naar de cloud te verplaatsen. Met onze Cloud Hosting Services kunnen klanten gebruikmaken van alle technologieën die Information Builders aanbiedt via een gedeelde publieke cloud-omgeving of dedicated private-cloud resources.

De veilige en schaalbare infrastructuur helpt:

 • De opstarttijd en time-to-value te versnellen;
 • Maximale beveiliging te garanderen, met jaarlijkse certificering voor HIPAA, PCI, SAS 70 en andere standaarden;
 • BI-mogelijkheden te implementeren voor een onbeperkt aantal eindgebruikers – zonder extra ICT-personeel aan te nemen;
 • Alle betrokken data te beschermen met volledige, regelmatig geteste disaster recovery-procedures.

Ook de meest geavanceerde Business Intelligence-oplossingen kunnen in de cloud worden ingezet, zoals bovenstaande configuratie, die gebruik maakt van WebFOCUS als BI-platform met volledige functionaliteit.

Verschillende cloud-opties voor maximale flexibiliteit

Op het gebied van cloud-oplossingen is flexibiliteit cruciaal. Wat u ook nodig heeft, wij hebben een cloud-oplossing die bij u past:

“Alles-in-één”-model

Met dit kant-en-klare model levert Information Builders:

 • Alle benodigde WebFOCUS en iWay software;
 • Diensten vanuit de cloud, zoals infrastructuur (Windows of Linux OS), systeemadministratie, netwerkmanagement en database ondersteuning via een gedeelde of private omgeving;
 • Premium supportservice.

Information Builders is het eerste aanspreekpunt voor alle software en cloud-diensten van Information Builders, zowel voor als na de implementatie.

Voorkeursleverancier-model

Klanten die al een relatie hebben met een cloud-leverancier kunnen met deze leverancier blijven samenwerken om in hun BI-behoeften te voorzien. Information Builders zal een cloud-configuratie aanraden en levert de WebFOCUS en iWay software en Cloud Support. De klant onderhandelt met zijn eigen cloud-leverancier over diensten vanuit de cloud.

Aanbevelingsmodel

In dit model raadt Information Builders een cloud-configuratie en een geschikte externe cloud-leverancier aan op basis van de behoeften van de klant. Information Builders zal de WebFOCUS software en Premium supportservice leveren, terwijl de klant zelf onderhandelt met de leverancier over diensten vanuit de cloud.

Uitstekende cloud support

Onze ondersteuning voor de cloud begint met een diepgaande behoefteanalyse om de beste WebFOCUS en iWay implementatie te bepalen. De analyse omvat:

 • Overwegingen op het gebied van infrastructuur, waaronder belasting, VM-grootte, cores, RAM en opslag
 • Database-rechten, locatie, RAM, opslag
 • Beveligingsmethodologie, waaronder firewall, toegangsbeheer en encryptie
 • Taakverdeling/clustering en failover-vereisten
 • Performance-vereisten en tuning-aanbevelingen
 • Bepaling van netwerkbandbreedte
 • Installatie en configuratie van WebFOCUS en iWay software
 • Onderhoud van WebFOCUS en iWay software (applicatie van hot-fixes etc.)

Het Information Builders Platform as a Service (PaaS) omvat meer dan 10 datacenters verspreid over alle werelddelen, waardoor klanten wereldwijd hun voornaamste BI- en informatiemanagement-oplossingen kunnen combineren met de voordelen en flexibiliteit van de cloud.

Klanten die onze oplossingen in de cloud gebruiken

Klanten die WebFOCUS gebruiken om SaaS-applicaties te bouwen of BI in de cloud inzetten zijn o.a.:

Bekijk onze volledige lijst van succesverhalen van klanten.