Big Data. Big Strategy. Big Results.

De discussie over data-opslag, die ooit ging over megabytes en gigabytes, heeft zich verlegd naar terabytes, petabytes, exabytes en in sommige sectoren zelfs naar zettabytes. En dat is een goed teken: meer data = meer informatie en meer business value. Maar ‘grote’ resultaten vergen een grootse strategie om al die data te verzamelen, te schonen, te correleren en te analyseren. Information Builders weet alles over zo’n grootse strategie. Laat onze oplossingen voor big data u helpen die meerwaarde te ontdekken.

Big Data verzamelen

Allereerst dient u vast te stellen welke informatie de investering waard is om vast te leggen en op te slaan. Het is prima om data te vermijden die meer kost dan dat het oplevert.

Als u eenmaal de data heeft gevonden die u nodig heeft, begint het verzamelen. En daarvoor heeft u meer nodig dan de data zelf. U dient metadata te betrekken, zoals die over de maker of het bronsysteem, de creatiedatum, het afleveringskanaal, het sentiment dat in de platte tekst besloten ligt, enzovoorts.

iWay integratie-oplossingen van Information Builders helpen u elke soort informatie te verzamelen, of u deze nu in real-time of voor historische doeleinden nodig heeft: ongestructureerde data, zoals blog posts en social media streams; cloud-gebaseerde data uit webservices of API queries; gestructureerde data uit ERP, CRM, legacy en andere systemen, of sensor data, zoals RFID of UPC scans en meterstanden.

Big Data schonen en correleren

Voordat u big data kunt gebruiken, zult u deze eerst moeten schonen. Het is niet efficiënt om data te schonen als het in gebruik is of als het al in gigantische datastores is opgeslagen. Het is het beste data te schonen op de plek waar het binnenkomt: als een transactie in uw systeem binnenloopt, als de gebruiker op ‘OK’ klikt of als een RSS feed u laat weten dat een nieuwe blog is gepubliceerd.

Ook dient u informatie uit meerdere systemen te correleren. Om een voorbeeld te geven, u verbetert uw een-op-een marketing drastisch zodra u weet dat ‘jdoe1968’ op uw website dezelfde ‘Jonathan Doe’ is die vorige maand tijdens een telefoontje zijn creditcard gebruikte en die zich zojuist als ‘Jon Doe’ heeft geïdentificeerd in uw winkel in Manhattan.

iWay data integrity oplossingen bevatten een oplossing voor datakwaliteit die u kan helpen een ‘data quality firewall’ te creëren, waarmee u de kwaliteit van de data waarborgt voordat zij verder de organisatie instroomt. Dit leidt tot betere operationele processen, betere business intelligence en, als de data het rijk van big data binnengaat, tot betere gecorreleerde en gemanagede big data analyses.

De oplossingen van iWay voor data-integriteit voorzien in technologie voor master data management (MDM) die verspreide informatie uit zeer uiteenlopende systeemtypen kan correleren en waar data stewards toezicht op kunnen houden; zij kunnen de data zelfs managen vanaf hun mobiele apparaten.

Big Data gebruiken: Business Intelligence, Analytics en Search

De meeste organisaties hebben geen moeite met het verzamelen van informatie. In feite hebben ze al meer dan ze eigenlijk kunnen gebruiken. Zelfs na meer dan een decennium van volwassenwording van de business intelligence (BI), analytics en enterprise search markt, besteden de meeste mensen nog steeds uren per week aan het zoeken naar de informatie die ze nodig hebben.

Geef - om profijt te trekken van grote hoeveelheden data - de informatie aan de gebruikers op een manier die ze begrijpen. Verschaf voorspellende scores aan uw klantenservice-medewerkers zodat ze weten welke aanbiedingen de meeste kans op een positief resultaat geven. Geef geavanceerde visualisatietools aan analisten waardoor ze patronen in miljoenen datapunten kunnen zien. Rust uw VP Marketing uit met een dashboard met social media sentiment scores over die nieuwe productlancering.

Laten we het onder ogen zien: als uw data echt ‘big’ is, hebben de meeste mensen hulp nodig bij het vinden van de informatie of de analyses die eraan ontleend kunnen worden. Dus vergeet niet ze een zoekmachine te geven die volledig is ingericht op het vinden van gestructureerde data, ongestructureerde data en links naar bestaande rapportages en analyses.

Big Support for Big Players

Onze oplossingen voor big data ondersteunen high-performance datastores, zoals IBM Netezza, Oracle Exadata, SAP HANA, Teradata en Teradata’s Aster Data, EMC Greenplum, HP Vertica, 1010data, ParAccel en Kognitio, evenals MapReduce databases zoals Hadoop en MongoDB. Onze bestaande WebFOCUS klanten bieden we ook WebFOCUS Hyperstage, een zeer efficiënte datastore die is geoptimaliseerd voor high-volume rapportage en analyse.

Companies die oplossingen voor Big Data van Information Builders gebruiken